Ingrediënten: 2 personen
– 250 gram zalmfilet
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– sap van 1 limoen
– 1/4 tl korianderzaad
– 1 mango
– 400 gram trostomaten
– 1 oranje paprika
– 1 rode peper
– 1 rode ui
– 150 gram zilvervliesrijst
– peper en zout
– om te garneren: verse koriander
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 C (hetelucht).
Meng limoensap met paprikapoeder, korianderpoeder en breng op smaak met peper en zout.
Leg de zalm op de bakplaat en bestrijk met de limoensap marinade. Bak circa 13 minuten in de oven (meer als je hem goed doorbakken wil en minder als ‘ie nog wat rosé mag zijn).
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Schil de mango en snijd in blokjes. Snijd ook de tomaat en paprika in blokjes en meng deze.
Snipper de ui.
Ontdoe de peper van zaadlijsten en snijd fijn.
Meng de mango, tomaat, rode peper, paprika en ui.
Serveer de zalm op een bedje van rijst en maak af met de salsa. Garneer eventueel met verse koriander.