+316 10 62 42 42 [email protected]

Je kent het wel, de mensen om je heen die ogenschijnlijk niets fout doen en waar alles goed gaat. Deze mensen neem je als voorbeeld plaatje in je op en je gaat je best doen dit na te streven. Echter ervaar je waarschijnlijk keer op keer dat het niet lukt dit ideaal beeld te behalen. Ook al laat je hier heel veel dingen en principes voor vallen, die je eigenlijk ook had willen doen en naleven.

Juist dit is voor veel mensen een uitdaging. Dit herkende ik enige tijd geleden ook bij mij zelf. Door de omgeving waar ik jarenlang in heb geleefd en deze heb neergezet als het perfecte plaatje. Mensen om mij heen konden allerlei dingen doen die er te gek uitzagen. Rijden mooie auto’s, hebben grote huizen, hebben veel geld, etc. Met al deze dingen worden we natuurlijk lekker gemaakt en vinden wij dat we dit ook moeten hebben.

Tot voor kort heb ik nooit nagedacht, waarom mensen deze dingen en omstandigheden wellicht hebben. Maar keek alleen naar het feit dat ze het hebben. Ik gaf dit een stempel: “materialistisch zijn”. Voor mij zelf had ik ondertussen de conclusie getrokken, dit ben ik niet.

Nu had ik hierover, ruim 2 weken geleden, een gesprek met Eric de Jong van Enforce en hij zei: Marvin, ik wil geen groot huis, omdat het een groot huis is. Maar omdat het mij ruimte geeft. Zo kunnen mijn gezin en ik de ruimte nemen die nodig is. Waarna ik dacht, dat klinkt inderdaad als iets wat ik ook prettig zou vinden. Ben ik ontevreden met wat ik heb, nee dat zeker niet. Zou meer ruimte fijn zijn als ik mijn gewenste privé situatie heb bereikt, dat zeker wel!

Het leuke hieraan is dat bepalen wat je nodig vindt in jouw leven, maar door 1 iemand bepaald wordt, en dat ben je zelf. Bepalen wat je wilt en wat je echt wilt bereiken in het leven, zegt wat over de echte ik.

Stel jezelf eens de vragen:
– Waar word ik echt gelukkig van?
– Wat heb ik nodig gelukkig te worden?
– Wat in mijn leven moet ik veranderen om dit te bereiken?

Om deze vragen goed te beantwoorden geven wij hier ook geregeld aandacht aan tijdens onze coachingstrajecten. Het verliezen van kilo’s, vitaler worden, er beter uit zien, etc. zijn niet de echte redenen om een traject met ons in te gaan. Het gaat verder dan dat.

Om deze reden ben ik gestopt om “perfect” te zijn, zoals ik dat voorheen altijd zag. Maar heb ik wel bepaald wie ik echt wil zijn en neem de nodige stappen om dit alles te bereiken. Is dit altijd comfortabel en leuk, nee zeker niet. Want gewoontes zijn soms best pittig om uit je systeem te krijgen, maar wat een opluchting en succes als het wel gelukt is! Dit is de kracht die Enforce voor mij is gaan betekenen, omdat brutale eerlijkheid een heel belangrijk aspect binnen onze aanpak is. En deze eerlijkheid gaat over jezelf.

Ben dus bezig met het echte plaatje en niet wat je als perfect hebt bestempeld.

Heeft dit je geïnspireerd? Top! Dan is een van de dingen die ik wil zijn gelukt, waardevol zijn voor mensen.

Marvin Casteelen
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
[email protected]

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten