Monday Master Blog: Goed of slecht eten bestaat niet, een goed of slecht voedingspatroon wel!

Wil je je leven optimaliseren, dan kom je naast slaap- en stresscontrole ook uit bij je voeding. Vaak krijg ik vragen over voeding. Wat mag wel, wat mag niet. Welk eten is slecht, wat is goed, moet je 2x eten, of 6x? Moet het Paleo, Keto, en ga zo maar door.

Ten eerste, je moet doen wat goed voor jou werkt! Dat betekent: ben jij gewend om 3x te eten, dan eet je 3x. Ben jij gewend om geen varkensvlees te eten, dan eet je dat niet. Ben je vegetariër, dan eet je geen vlees. Ga geen dingen doen omdat het internet het zegt. Er is geen gouden dieet of patroon. Het enige patroon dat werkt, is het patroon dat jij volgt. Echter, kun je dit wel optimaliseren en modificeren. Dat betekent dat je aanpassingen kunt maken binnen je huidige patroon.

“Maar Raoul, een Bossche bol is bijvoorbeeld slecht, mag ik die dan niet eten?” Nou, als je 3x per dag een Bossche bol eet, dan heb je inderdaad een slecht patroon. Maar een Bossche bol op zichzelf is niet slecht. Eén Bossche bol gaat het verschil niet maken als het gaat om voedingsoptimalisatie. Die twee bakjes chips die je per week eet ook niet. Het gaat om het algehele voedingslandschap dat jij voor jezelf creëert.

Er bestaat dus geen slecht voedsel. Voor alles kan iets gezegd worden. Maar wanneer je meerdere malen keuzes maakt die niet voor een werkbaar systeem zorgen, dan kun je wel spreken over een slecht voedingspatroon. Het mooie hiervan is, als je jezelf inzicht geeft en daar aanpassingen op uitvoert, kun je een goed voedingspatroon creëren.

Wil je hier zelf mee starten? Dan is dit een fijne methode om jezelf te sturen:

Pak een blaadje en maak hier twee kolommen op.

– Kolom 1: Wat is eten waarvan ik weet dat ik er minder van moet eten.
– Kolom 2: Wat is eten waarvan ik weet dat ik het vaker mag eten.

Maak je lijstje, maak een bewuste keuze voor actie en voer het uit.

Raoul van Ooij
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
raoul@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachinggesprek in met mij of één van de andere mastertrainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!