+316 10 62 42 42 [email protected]

Meetbaar resultaat, ik hou ervan. Waarom? Simpelweg omdat je weet of de acties die je uitvoert ook leiden tot het resultaat waar ze tot moeten leiden. Niets nieuws waarschijnlijk.

Je zult het vast wel toepassen in je business of op je werk. Hoe vaak hoor je wel niet; “Het loopt echt lekker op de zaak, we hebben al bijna het target gehaald maar we moeten nog even zus of zo doen.” In de context van Business is het gebruikelijk om targets te zetten, doelen te bereiken, alles te doen om je (omzetgerichte) commitment te realiseren. Maar doe je dit ook buiten je bedrijf? Op je gezondheid bijvoorbeeld? Of in je relatie met je partner? Heb je echt duidelijk waar je het voor doet? En heb je daar een commitment op? Hoe helder is jouw commitment?

Op het gebied van gezondheid en vitaliteit doen de meeste mensen maar gewoon wat. Concreter dan “ik wil 3 keer per week sporten maar ga vaak 2 keer” wordt het niet. Dit zijn de mensen die niet helder hebben wat ze willen behalen en waarom het zo belangrijk voor ze is.

Als je duidelijk voor jezelf maakt waar je het voor doet, dan zal het werk dat je erin moet steken makkelijker worden. Maak je commitment dus zo helder mogelijk. Bijvoorbeeld: Ik GA 10 kilometer hardlopen in februari 2020, ik GA 10 kilo afvallen in 3 maanden, ik GA…. Hoe concreter je bent, hoe beter je weet of je op de goede weg zit. Dan kan je je resultaten meetbaar maken. Alleen dan kan je jezelf de vraag stellen; helpt de actie die ik (niet) doe om mijn commitment te halen of niet?

Een bijkomend voordeel is dat de acties die je moet doen, die leiden tot het behalen van je commitment, duidelijker worden. Je hebt helder wat je moet gaan doen en wat je niet meer moet doen.

Denk er (weer) eens over na; waar doe jij het eigenlijk voor? Ook als je ooit al een commitment hebt gemaakt… Ben je er al of nog niet? Wat wordt jouw next level? En wat is nodig om daar te komen?

Voor mij geldt dat ik in mijn vrije tijd meer ga focussen op mijn passie: schermen. Waarom? Omdat ik weet dat ik beter kan dan nu! En dat geeft mij geen voldoening. Mijn commitment: Aan het eind van aankomend seizoen sta ik weer in de top 10 van Nederland. Wat is jouw commitment?

Succes ermee!

Collin Oosthof
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
[email protected]

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten