+316 10 62 42 42 [email protected]

Je hebt mensen die zich alleen maar inspannen, zonder enige vorm van ontspanning. En je hebt mensen die inspanning afwisselen met ontspanning. Die laatste, relatief kleine groep werkt effectief, die eerste, relatief grote groep denkt effectief te werken.

Bij mij kenmerken deze weken zich door klussen in ons nieuwe oude huis op het randje van de binnenstad van Bergen op Zoom. Tegels slopen, kozijnen schuren, muren schilderen, koffiepauzetjes en daarna weer door met de to do list. Snelheid is geboden, we hebben vijf weken. Tussendoor moet ik ook nog deelnemers voor de masterclass Run yourself to Success regelen, salesgesprekken voeren, netwerken, alles om Enforce uit te bouwen.

En bijna vergeet ik mijn (mentale) ontspanning: een rondje hardlopen. Bijna, gelukkig.

Wat voelde ik me intens bevrijd toen ik deze week toch een paar keer de boel de boel liet en de stoffige kluskleding verruilde voor mijn runningoutfit. Go! Eenmaal terug kon ik de hele wereld weer aan, zag ik nieuwe kansen, was ik als herboren met nieuwe energie en kon ik weer uiterst effectief aan de slag.

Blijf in beweging, want dat half uurtje doelgerichte inspanning per dag zorgt ervoor dat je brein een reset krijgt. Je wordt creatiever, komt op nieuwe ideeën, creëert ruimte in je hoofd om alles weer helder op een rij te krijgen.

Mijn to do list blijft zo hartstikke overzichtelijk, ik schiet minder snel in de stress en heb energie om dingen aan te pakken.

Dus, alle nepeffectievelingen: hou op met jezelf voor de gek te houden, blijf niet denken dat werken, werken en nog eens werken je verder brengt. Niet voor niets hebben ze er in Japan zelfs een woord voor: karoshi, dood door overwerken. Je kunt niet blijven gaan. Stop af en toe met de mentale inspanning en regel wat ontspanning, ontspanning voor het brein, want ik weet ook wel dat een half uur sporten inspanning is.

Gerben Solleveld
Enforce Run Franchisenemer & Mastertrainer
[email protected]

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten