+316 10 62 42 42 [email protected]

Met ferme kracht in mijn bovenbenen gaf ik eerst de linker- en daarna de rechtertrapper van mijn fiets een zwengel. Er wachtte mij een viaduct. Het was druk op de weg, de avondspits was in volle gang.
Nog niet op een kwart van het viaduct werd ik ingehaald door de eerste fietser, een fractie later door de tweede en al snel volgde nog een fietser. Ik ben doorgaans een stevige trapper, maar nu had ik tot driemaal toe het nakijken.

Ook werd ik drie keer bevestigd in mijn vermoeden: achterop elke bagagedrager zat een zwarte kast wat ervoor zorgt dat loodzware bergen makkelijk op te racen heuvels worden, zuidwesterstormen aanvoelen als zuchtjes wind en eindsprintjes van de beste wielrenners gewonnen kunnen worden.

Laat ik eerst dit zeggen: ik ken de betreffende fietsers die mij inhaalden niet, weet hun verhaal ook niet en wellicht hebben ze een gegronde reden om een elektrische fiets te berijden.

Tegelijk valt het me ook op dat de elektrische fiets weer een nieuw technisch hoogstandje is om het leven makkelijker te maken. Alles moet makkelijker, alles moet sneller, alles moet comfortabeler.
Toen ik pas in Bergen op Zoom een afspraak had voor Enforce Run besloot ik om al hardlopende de omgeving eens te gaan verkennen.

”Het liep tegen 17:00 uur toen ik vanaf het station vertrok. Mijn rugzakje had ik stevig om mijn bovenlichaam gegespt. Ik zette koers naar de rand van de stad, ik wilde zo snel mogelijk de bossen in. Nog geen half uur nadat de bewoonde wereld was ingeruild voor natuurlijk terrein was het aardedonker en gaf slechts de maan door een flauwe wolkenmassa het enige licht.Waar moest ik mijn voeten neerzetten, hoe liep het pad, waar lagen de plassen water van de eerder die dag gevallen regen, hoe modderig was het? Gelukkig was mijn hoofdlamp een deel van de oplossing, maar het bleef een onwennige onderneming. Ik deed iets nieuws, iets ongemakkelijks, iets avontuurlijks, iets onbekends. Dat vond ik retespannend en stiekem was het heus een beetje eng, maar twee uur later zette ik voldaan en met een ongelooflijk brede glimlach mijn rugzakje neer op de Grote Markt van Bergen op Zoom. Dit smaakt naar meer.”

Zoeken naar het oncomfortabele, naar iets wat je nooit eerder deed, een uitdaging. Ik deed het en wat was het tof. En niet alleen tof.
Het ongewone doen, maakt je een krachtiger mens. Durf weer eens in de plassen te stampen, met vieze schoenen thuis te komen, echt te gaan werken. Of kies je voor de makkelijke weg?

Je stapt op je elektrische fiets, je hebt de nieuwste smartphone met zoveel mogelijk apps erop, je laat je boodschappen thuisbezorgen, je neemt waar mogelijk de roltrap, je zit de hele dag op kantoor en eigenlijk hoef je vrijwel niets meer te doen om in leven te blijven. Echte uitdaging, voldoende beweging blijft uit. Body en mind, lichaam en geest, worden niet langer getriggerd, geactiveerd en langzaam beland je in de neerwaartse spiraal die ervoor zorgt dat het aantal mensen met stressklachten en burn-outs sky high is.

Ik daag je uit om op zoek te gaan naar het oncomfortabele. Doe het.

Gerben Solleveld
Enforce Run Franchisenemer & Mastertrainer
[email protected]

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten