+316 10 62 42 42 [email protected]

Ik schrijf deze blog niet vanuit ‘aangeleerde’ kennis, maar vanuit mijn eigen ervaringen en gevoel.

Best leuk om mijn eigen ervaringen in te kunnen zetten om anderen te ondersteunen en voor anderen van waarde te zijn.

Net als vele van jullie, worstel ik al jaren met mijn gewicht. Ongeveer alle diëten die bestaan heb ik al uitgeprobeerd en toch viel ik iedere keer weer terug in mijn oude patronen. En op zich werken al die diëten wel, als je er maar niet mee stopt. Op een gegeven moment stop je met je dieet of noem het liever je nieuwe leefstijl, omdat je bijvoorbeeld vindt dat je op je streefgewicht bent of omdat er allerlei excuses ontstonden om je er niet meer aan te houden. Op dat moment gaat het fout! Op dat moment moet je gelijk de bal weer oppakken en doorgaan met datgene je moet doen, maar dat gebeurt meestal niet!

Doelen
Ik heb geleerd mezelf iedere keer weer uit te dagen door nieuwe doelen te stellen. Op het moment dat ik tevreden ben met mijn behaalde resultaat mag ik daar absoluut van genieten, maar ik moet ook weer zorgen voor nieuwe doelen. Stilstand is namelijk achteruitgang. En ook dat heb ik ondervonden.

Focus
In 2015-2016 heb ik meegedaan aan De Afvalrace. Helemaal gefocust was ik op het behalen van mijn resultaten. Zorgen dat ik mijn doel van 20 kilo gewichtsverlies zou gaan halen. Ik had met mezelf een afspraak gemaakt en daar zou ik me hoe dan ook aan gaan houden. Sporten is niet mijn hobby, maar al snel werd duidelijk dat door het sporten mijn lichaam (in zeer positieve zin) aan het veranderen was. Door middel van coaching op voeding, sporten en leefstijlverandering heb ik in 180 dagen mijn doel weten te behalen.

Tijdens mijn coachgesprekken kwam ik erachter dat er op meerdere vlakken in mijn leven werk aan de winkel was. Zo bleef ik bij mijn oude werkgever omdat ik bang was om het vertrouwde te verlaten en geen zekerheid meer te hebben en nam ik genoegen met het feit dat ik het eigenlijk al heel lang niet meer naar mijn zin had. Ik heb de keuze gemaakt na 19 jaar te stoppen met de vertrouwde baan en op zoek te gaan naar iets anders. Ook heb ik bewuste quality time ingepland met mijn kinderen. Ik ben wel veel bij mijn kinderen aanwezig, maar vaak met mijn gedachte heel ergens anders (bij de was, avondeten, facebook etc). Doordat ik nu echt bewust met ze een spelletje speel of een boekje lees, vragen ze de overige tijd minder om aandacht omdat ze weten dat ik op dat ene moment er echt voor ze ben.

Fit en vitaal
Nu 2 jaar verder heb ik echt de bal weleens laten vallen en moet ik er nog steeds keihard voor werken om niet in oude patronen terug te vallen. Maar het grote verschil met 2 jaar geleden is dat ik de bal veel sneller weer oppak en doorga met hetgeen ik moet doen om resultaat te creëren. Ik stel mezelf weer nieuwe doelen en zorg ervoor dat ik weer gefocust ben op hetgeen ik wil behalen. De krachttraining is nog steeds niet mijn grootste hobby en er gaan ook vele excuses door mijn hoofd op het moment dat de training weer voor de deur staat, maar ik weet deze smoesjes inmiddels te negeren en toch te gaan omdat ik weet dat het nodig is om dit te blijven doen. Zo blijf ik fit en vitaal en kan ik met mijn kinderen blijven ravotten en een trap op rennen zonder helemaal buiten adem te zijn. En natuurlijk kan ik in het weekend echt weleens een wijntje drinken, uit eten gaan of een lekker borrelhapje pakken, maar alles gaat en moet veel bewuster zodat het ongezonde en ongeremde er niet meer insluipt. En gelukkig heb ik daar ook mijn Mastertrainers/collega’s voor die mij op moeilijke momenten me weer even laten inzien waarom dit ook alweer zo belangrijk voor mij was.

Ik ben in die afgelopen 2 jaar veel sterker geworden. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk! Het heeft me heel veel moment van trots en zelfverzekerdheid gebracht en dat smaakt naar meer!
Mijn motto is dan ook: Get it done!!!

Jill Heestermans
Enforce Personal Assistant
[email protected]

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten