+316 10 62 42 42 [email protected]

De wind waaide hard en deed het busje waarin ik reed soms flink over de weg slingeren. Met moeite kon ik de zwaarbeladen Sprinter onder controle houden. Het mooie was dat ik door weer en wind, terwijl ik in een warme, zwalkende bus reed, wandelaars hun weg zag gaan.

Afgelopen weekend was een wandeltocht in Bergen op Zoom waarbij mensen afstanden tot 42 kilometer konden wandelen. Ik zag de meest bijzondere wandelschoenen om de voeten van soms zeer op leeftijd zijnde mensen voortgaan. Ze trotseerden de wind. Geen gezeur.

Een paar dagen geleden kreeg ik de vraag van een klant van mij of ze de training van die dag ook de dag erna mocht doen en ze gebruikte erbij de woorden ‘door de wind worstelen’. Ik stuurde haar het volgende terug: “Wat denk je?”

Ze wist toen ze de vraag stuurde dondersgoed wat mijn reactie zou zijn. Als coach geef ik op dit soort vragen van klanten daarom ook geen direct antwoord. Ik laat ze het antwoord zelf invullen, zelf zoeken naar wat het meest logisch is. Het eigen brein moet het werk doen, niet de coach. Als het alleen maar een opvolgen van commando’s wordt, leert de klant niets en leidt een traject van samenwerking ook tot niets.

Mijn grootste droom is om mijn werk onnodig te maken, omdat iedereen slim genoeg zou zijn om altijd het juiste te doen, altijd de juiste keuzes te maken, altijd de juiste trainingen te doen, maar dat kan niet. En ik kan het zeggen, omdat ik zelf ongelooflijk veel baat heb bij de gesprekken met mijn coach bij Enforce.

Toen ik afgelopen week de drukte in mijn hoofd door verhuisperikelen bij mijn coach neerlegde, was het resultaat precies eender: ik kreeg vragen waarop ik zelf antwoord mocht geven. Op deze manier breng je jezelf tot inzichten, zoek je zelf naar oplossingen en ik kan je vertellen: wat geeft dat een machtig gevoel.

Je pakt controle op je eigen leven en dat is het mooiste dat er is. Het is tegelijk ook wat ik iedereen toewens en wat mijn commitment is aan alle klanten die ik begeleid: jouw de controle op je eigen leven leren pakken. Het is wat ik, helaas, ook zie waar heel veel mensen baat bij zouden hebben en eigenwijs zijn omdat ze denken dat ze het zelf wel kunnen. Je hebt pech, je kunt het niet.

Dus als jij aan mij vraagt: “Wat zou goed zijn voor mij?” Dan is mijn hele simpele vraag terug: “Wat denk je?”

Gerben Solleveld
Enforce Run Franchisenemer & Mastertrainer
[email protected]

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten