+316 10 62 42 42 [email protected]

Vandaag één van de favoriete recepten van Enforce franchisenemer en mastertrainer Quinten Aarts.

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 800 gr aardappelschijfjes (voorgekookt of uit zakje)
– 3 grote aubergines
– 3 eetlepels bloem of maizena
– olie om te bakken
– Verse peterselie om te garneren

Gehaktmengsel:
– 500 gr (mager) rundergehakt of vega gehakt
– 2 ui
– Oregano
– 3 tenen knoflook
– 1 TL kaneel
– 3 eetlepels tomaten puree
– 600 ML tomatenblokjes

Orgineel hoort in dit gerecht een bechamelsaus. Wij gebruiken de gezondere variant:
– 250 ML griekse yoghurt
– 2 eieren.
– Nootmuskaat
– 150 gr kaas

Bereiding:
Zet de oven aan op 180 graden hete lucht.
Hak de ui en knoflook fijn en bak een paar minuutjes in een (wok)pan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Vervolgens de oregano, kaneel, peper en zout. Laat dit 20 minuutjes pruttelen. Proef of de saus goed op smaak is. Vind je dit nog niet op smaak, proef wat je mist en doe er extra kruiden in.
Snijd de aubergines in dunne plakken van ca 3 mm. Verhit een grillpan. Bestrijk de aubergines met een beetje olie en bestrooi met een beetje peper en zout. Grill ze mooi bruin en bestrooi daarna met een beetje bloem. Heb je geen gril dan kan je ze of in de oven zetten en grillen of in een pan leggen.
Meng de griekse yoghurt met de 2 eieren en nootmuskaat door elkaar.
Vet de ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel ongeveer de helft van de gegrilde aubergine over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de aardappelschijfjes over. Dek af met het laag gehaktmengsel. Verdeel hier de rest van de aubergines over. Giet hier de Griekse yoghurt over. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet de moussaka ongeveer 45 minuten in de oven. Laat een paar minuten afkoelen, garneer met peterselie en verdeel de moussaka in stukken.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten