+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

En ook op de Griekse eilanden wordt lekker gegeten, en zul je vaak Moussaka treffen, makkelijk zelf te maken en te mealpreppen!

Ingrediënten:

– 400 g rundergehakt
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 400 g tomatenblokjes (blik 400 g)
– 2 tl kaneel
– ½ el gedroogde oregano
– 2 aubergines
– 3 el traditionele olijfolie
– 450 g aardappelschijfjes
– 150 g witte kaasblokjes
– 2 middelgrote eieren
– 150 ml Griekse yoghurt

Bereiding:

Bak het gehakt rul in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook 1 min. mee. Roer de tomatenblokjes met de kaneel en oregano erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Laat de saus 10 min. zachtjes doorkoken. Snijd intussen de aubergine in plakken. Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de plakken aubergine met de olie en grill in 6-8 min. aan beide kanten mooi bruin en gaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in de ingevette ovenschaal van ca. 2 liter en schep de helft van de gehaktsaus erop. Verkruimel de kaas. Strooi een derde van de kaas over en leg de helft van de aubergineplakken erop.

Herhaal deze volgorde nog een keer. Klop de eieren los met de yoghurt en de rest van de kaas en strijk dit uit over de aubergine. Bak de moussaka in de oven in 30 min. goudbruin en gaar.

Lekker met een frisse groene salade.

Kalisas Orexi!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten