+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Bulgur is geen graan maar een graanproduct. Het wordt gemaakt van harde tarwe, de tarwekorrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken. Bulgur wordt vooral gebruikt in de Turkse, Indiase en mediterrane keuken en het heeft een licht notige smaak. Ben je gevoelig voor tarwe? Ga dan eens op zoek naar speltbulgur, dit kun je krijgen bij de natuurwinkel.

Voor een ontbijt met bulgur moet je wel even de bulgur voorbereiden, het makkelijkst is om dat de avond van tevoren te doen.

Het bereiden van bulgur werkt net als het klaarmaken van couscous. Je doet een hoeveelheid bulgur in een schaaltje en giet hier kokend water overheen. Dit schaaltje laat je vervolgens ongeveer een kwartier staan (check altijd even de verpakking) en dan is het water door de bulgur opgenomen en hou je dus de graankorrels over. Wil jij in de ochtend het ontbijt zo uit de koelkast kunnen pakken, dan maak je dus de avond van tevoren de bulgur klaar, je zet deze in de koelkast en in de ochtend maak je het ontbijt met bulgur verder af.

Dit is echt weer zo’n ontbijt om eindeloos mee te variëren, net als havermout! Steeds weer ander fruit, heerlijk.

Ingrediënten: (1 persoon)
– 30 gr bulgur
– 60 ml gekookt water
– 1 tl kaneel
– 4 el (geitenkwark)
– handje blauwe bessen
– handje gemengde, ongebrande noten

Bereiding:
Doe de bulgur in een schaaltje en giet het warme water over de korrels heen. Laat nu ongeveer 15 minuten staan, totdat de bulgur zacht geworden is. Maak je het ontbijt de avond van tevoren? Zet dan de bulgur afgedekt in de koelkast en ga in de ochtend verder met het klaarmaken van je ontbijt.

Schep 1 tl kaneel door de bulgur heen. Voeg nu de (geiten)kwark toe aan de bulgur en maak je ontbijtje af met blauwe bessen en ongebrande noten.

Eet smakelijk!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten