+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Ingrediënten:

– 300 gr kipdijfilet
– 4 lente-uien
– 140 gr koningsoesterzwammen – of gewone oesterzwammen
– 100 gr bimi – ook wel aspergebroccoli genoemd
– stukje verse gember ter grootte van je duim
– 3 limoenblaadjes
– scheutje sojasaus naar smaak
– 1 ei + 1 flinke tl sambal manis

Voor erbij: verse koriander en 2 partjes limoen

Tip: voor een extra vullende soep voeg je in de laatste 2 minuten kooktijd één builtje rijstnoedels per persoon toe.

Bereiding:

Snijd de lente-ui in schuine ringetjes en de gember (en galangawortel, als je dit gebruikt) in dunne plakken. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een diepe pan en bak de lente-ui, gember, bimi, galangawortel, kipdijfilets en limoenblaadjes 5 minuten aan.

Snijd de koningsoesterzwammen in de lengte in plakken. Schenk twee liter water in de pan (geen zorgen, je hebt straks geen liter soep per persoon want je kookt de boel voor de helft in) en voeg de gesneden koningsoesterzwammen toe. Breng op smaak met een snufje zout, scheut sojasaus en zwarte peper. Laat de soep met de deksel half op de pan 1 uur op laag vuur zacht koken.

De soep is klaar als deze voor ongeveer de helft is ingekookt en de kip zo zacht gegaard is dat je hem makkelijk met een vork uit elkaar kan trekken. Haal de kip uit de soep en trek met twee vorken uit elkaar tot pulled chicken. Schep de kip weer terug in de pan. Proef en voeg naar smaak nog wat sojasaus of peper toe.

Voeg je rijstnoedels toe aan de soep? Kook dan twee builtjes (één builtje per persoon) 2 minuten mee in de soep.

Kook het ei in 8 minuten hard. Pel hem daarna en snijd doormidden. Besmeer beide helften met sambal manis.

Verdeel de soep over twee kommen en garneer met koriander, een partje limoensap (die kun je tijdens het eten uitknijpen in de soep) en het sambal eitje.

Secured By miniOrange

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten