+316 10 62 42 42 [email protected]

Al van kinds af aan worstelde ik met overgewicht. Zo woog ik op mijn 12e al ruim 80 kilo en dat eindigde vorig jaar op mijn 51e toen ik de weegschaal maar liefst 163 kilo aan zag tikken. Daartussen zit een heel levensverhaal met hoogte- en dieptepunten en het daarbij behorende bekende jojo-effect.

Ik heb in het verleden, net zoals vele mensen, al van alles geprobeerd, maar dat was allemaal zonder een écht doel. Zo heb ik tot twee keer toe een traject gevolgd onder begeleiding. Nou ja, begeleiding! De eerste keer was dat een half jaar en de tweede keer duurde het programma zelfs een jaar. Ik moest mij elke week op een kantoortje melden en dan werd er gewogen, kreeg van de diëtiste een voedingsplan mee en een paar tips van de fitheidcoach om meer te gaan bewegen. Maar voor de rest moest ik het zelf allemaal maar zelf uitzoeken.

Na een paar jaar echt niets gedaan te hebben aan mijn gezondheid, was ik het in de zomer van 2018 zó zat, dat ik het maar niet voor elkaar kreeg om een ‘normaal’ leven te leiden. Gewoon normaal in een vliegtuig- of theaterstoel passen, gewoon normale kleding te kopen, niet meer hijgend boven te komen als ik een trap op moest enzovoort, enzovoort. Ik kreeg, na een bloedonderzoek, van mijn huisarts te horen dat ik op het randje van suikerziekte balanceerde en daarbij raakte ik ook nog in een soort van depressief gedrag.

Toen ging er bij mij een knop om. Ik heb veel negatieve dingen meegemaakt in mijn leven, maar ben daar elke keer weer uitgekomen. Er zit dus ergens toch een stukje wilskracht in mij. En zo dacht ik er nu ook over: opgeven, dat nooit! Ik voelde dat er een oplossing moest zijn voor mijn probleem en ik wist dat ik het ook niet alleen voor elkaar kon krijgen. Ik had dus professionele hulp nodig. Na wat googelen kwam daar ineens ‘De Afvalrace’ voorbij op Facebook. Ik was eerst sceptisch vanwege eerdere ervaringen, maar na het lezen van verschillende informatie heb ik mij toch opgegeven met mijn levensverhaal.

Binnen een paar dagen werd ik al gebeld door Rick Berkhout van Enforce Rotterdam en hij zei dat hij geschokt was door mijn verhaal, maar dat hij zeker wist dat hij mij kon helpen. Dat klonk zo overtuigend dat ik naar het Live Event ben geweest en wat hij daar vertelde was de spijker op z´n kop! Niks geen excuses meer, gewoon doen wat je ervoor moet doen! En vooral het belangrijkste: doelen stellen. Zonder ook maar over verder iets na te denken heb ik meteen tegen Rick gezegd dat ik het programma van De Afvalrace ga volgen.

We zijn nu ruim drie maanden bezig en het gaat geweldig. Inmiddels al 27 kilo afgevallen en ik voel mij weer als herboren. De personal trainingen van Rick en de bootcamp-trainingen van Mitchell Bakker zijn pittig, maar elke keer maak ik weer progressie en voel mij lichamelijk zó goed, zó fit, dat ik nu de smaak te pakken heb. Van één keer in de week trainen, ben ik naar twee keer gegaan en nu zelfs al drie keer. En daarbij fiets ik ook nog elke dag een half uur heen naar mijn werk en uiteraard ook een half uur terug.

Ondanks dat het goed gaat ben ik er nog niet, want ik wil in 2019 nog zeker 36 kilo afvallen. Maar geloof me ….. ook dat gaat mij lukken! Er is geen weg meer terug. Let’s do it!

Groetjes, Fred

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten