+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Volgende week is het weer de week zonder vlees dus we gaan zeker voor een vegetarisch recept om jullie mee te inspireren.

Geen gepofte knolselderij maar een echt recept wat weer een gezonde gewoonte kan worden zodat de week zonder vlees je ook laat zien dat het omarmen van deze gedachte ook echt vol te houden is.

Dit heb je nodig voor deze paddestoelenstoof met pastinaakcrème (twee personen):

– 250 gr kastanje champignons
– 150 gr oesterzammen
– 100 gr shiitakes
– 1 winterpeen
– 700 ml groentebouillon
– 2 knoflookteentjes
– 2 sjalotjes
– flinke scheut rode wijn
– 2 el balsamico azijn
– Kruidenbouquet van verse rozemarijn en tijm – 2 takjes van elk
– 1 flinke el maizena
– 15 gr gedroogd eekhoortjesbrood
– 2 lente uitjes

Voor de pastinaakcrème:

– 4 kleine pastinaken
– 50 ml room

Zo maak je het:

Vul een kommetje met heet water en week hierin het eekhoorntjesbrood.
Halveer de champignons en snijd de shiitakes, oesterzwammen en de winterpeen in kleinere stukken. Het hoeft niet heel klein allemaal. We willen graag wat bite in deze stoof!
Snipper de sjalotten en pers de knoflook. Maak een bouquet van de takjes rozemarijn en tijm met een stukje keukentouw. Neem een pan met dikke bodem (liefst een gietijzeren) en verhit daar een scheut olie in. Fruit de ui aan. Voeg na een paar minuten de overige groenten en de knoflook toe. Breng op smaak met een snuf zwarte peper. Blus het geheel na vijf minuten af met een flinke scheut wijn. Schenk de bouillon erbij en leg het kruidenbouquet erop. Laat de deksel van de pan en laat het geheel 30 minuten zacht pruttelen.
Breng ondertussen een andere pan met water aan de kook voor de pastinaken. Verwijder de schil van de pastinaken met een dunschiller (voor een extra romige crème) en snijd in stukken. Kook de pastinaak in zo’n 15 minuten zacht.
Verhit in een kleine koekenpan nog een scheutje olie. Snijd de lente ui in kleine ringetjes en bak ze knapperig in de pan. Leg twee vellen keukenpapier op elkaar en laat de uitjes hierop uitlekken. Zet de koekenpan weer terug op het vuur. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water, snijd eventueel kleiner als je grote stukken hebt, en bak een paar minuten in de pan. Schenk 100 ml van het weekvocht van het eekhoortjesbrood bij de paddestoelenstoof. Verdun één eetlepel maïzena met twee eetlepels water en schenk dit ook bij de stoof, samen met een scheutje balsamicoazijn.
Giet de pastinaken af. Schenk de room erbij en pureer tot een gladde crème. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Neem twee diepe borden en verdeel hierin de pastinaakcrème. Smeer uit met de bolle kant van een lepel. Schep de paddestoelenstoof ernaast en maak af met knapperige lente uitjes en eekhoortjesbrood.

Genieten maar! Natuurlijk zijn de rode wijn, maizena en room een optie.

Heb jij een recept waarmee jij anderen inspireert?
Laat het ons weten via email: suzanne@enforce.nl

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten