Vandaag één van de lievelingsrecepten van Enforce franchisenemer en mastertrainer Petra Kerkhove.
Deze variant van de Paella kun je op verschillende manieren combineren.
Ingrediënten:
– 200 gram Harricots verts
– 2 Paprika’s
– 4 trostomaten
– 1 Ui
– 200 gram Doperwten
– 400 gr Kip
– optioneel (300 gram bevroren mosselen/ garnalen)
– 1 rode peper
– Bouillon blokje (kip)
– 300 gram (zilvervlies) rijst
– Saffraan
– Peper
– Zout
– 2 teentjes Knoflook
– ½ Citroen
– Verse peterselie
Ook te combineren met andere groentes, vlees, zeevruchten, schaal en/of schelpdieren.
Bereiding:
– Snijd de peper in rondjes en doe ze in de wok pan. En ze een pan met water op het vuur voor de bouillon.
– Voeg de blokjes kip toe aan de pan en bak mee tot deze rondom aangebakken is (hij hoeft nog niet gaar te zijn). Gebruik je rauwe garnalen dan kun je ze even meebakken met de kip. Voeg de paprika’s in blokjes, ui en rode peper toe en roerbak even mee.
– Doe dan de rijst erbij en schep goed door. Voeg de saffraan toe aan de bouillon. Voeg de tomatenblokjes en paprikapoeder toe en schep er 2 soeplepels bouillon bij en laat dit al roerend door de rijst opnemen. Herhaal dit tot de rijst ongeveer gaar is, dit duurt ca 18 minuten. Het kan zijn dat je wat bouillon over hebt.
– Doe halverwege ook de erwtjes (bevroren), tomaten, gebakken garnalen en of mosselen erbij en laat deze garen in de paella. Doe indien mogelijk een deksel op de pan.
– Proef of de paella goed op smaak is en voeg eventueel een beetje peper, zout of iets pittigs toe. Besprenkel de paella voor het serveren met wat citroen en garneer de paella met schijfjes citroen en peterselie.