+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Vrolijke en kleurrijke loempia’s van rijstvellen voor een lekkere en gezonde maaltijd of lunch.

Ingrediënten:
– 12 rijstvellen
– ½ komkommer
– 1 kropje little gem sla
– 3 eetlepels gehakte pinda’s
– 50 gr wortel (peen julienne)
– 1 limoen
– 1 mango
– 6 radijsjes

Pindasaus:
– 1 eetlepel bruine basterdsuiker
– 2 eetlepels donkere sojasaus (bv kikkoman)
– ½ theelepel sambal oelek
– 3 a 4 eetlepels pindakaas
– 125 ml kokosmelk

Bereiding:
Snijd de komkommer en mango in dunne reepjes. Scheur de sla in kleine stukjes en snijd de radijsjes in plakjes. Laat de rijstvellen één voor één 30 seconden weken in warm water. Leg ze op een plank of bord en leg wat van de vulling iets voor het midden. Begin met wat sla, komkommer en mango reepjes, wortel, radijsjes en bestrooi met een paar pinda’s. Besprenkel met een paar druppels limoensap. Vouw het rijstvel over de vulling, klap dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol verder op. Leg aan de kant en herhaal dit met de rest.

Maak ook de pindasaus. Verwarm de kokosmelk met de basterdsuiker in een pannetje. Voeg dan de sojasaus, pindakaas en sambal toe en laat iets indikken. Proef of de saus goed op de smaak is en serveer met de regenboog summerrolls.

Rijstvellen zijn dunne harde glutenvrije vellen die zacht worden in water. Ze zijn te koop bij de grotere supermarkten of bij de toko.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten