+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Zo smaakt het Oosten.

Een zeer smakelijk gerecht met Singaporese noedels! Lekker veel groentes en smullen maar.

Rijstnoedels zijn, na de rijstkorrels, het tweede meest voorkomende rijstproduct dat in Azië gegeten wordt. Ze hebben een kortere bereidingstijd nodig dan de reguliere pasta/noedels welke meestal gemaakt zijn van tarwe. Tarwe pasta bevat wel iets meer voedingsstoffen dan in rijst; maar rijstnoedels bevatten weer geen gluten waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen met een glutenallergie of coeliakie. Wil je dit gerecht dus nog voedzamer maken? Gebruik dan volkoren noedels in plaats van rijstnoedels. En houd je niet zo van snijbonen? Vervang ze dan door een andere groente zoals; broccoli of sperziebonen.

Duur: 40 minuten

Voor 4 personen:
– 250 gram rijstnoedels
– 15 snijbonen
– 1 broccoli
– 1 ui
– 400 gram garnalen
– 12 eetlepels sojasaus
– 4 eetlepels sesamolie
– 3 knoflookteentjes
– gember (stukje van 2 cm)
– limoen

Zo maak je het:
– Snijd de snijbonen in stukjes en de broccoliroosjes in de lengte doormidden.
– Kook de snijbonen (10 min) en de broccoli (5 min) tot ze beetgaar zijn.
– Pers de knoflook en de gember tot een puree. Meng dit samen met de sojasaus en sesamolie tot een sausje.
– Snijd het uitje fijn.
– Bereid de noedels volgens de verpakking (wellen in warm water).
– Verhit wat olie in een wokpan en bak het uitje.
– Voeg de garnalen toe en bak deze 2-3 minuten mee.
– Voeg de groenten toe en bak ze even mee.
– Roer nu de noedels door het geheel.
– Verdeel het geheel over 4 borden en maak af met de saus. Knijp als laatste een kwart limoen uit over ieder bord.
– Klaar om op te dienen!

Tip: je kunt het geheel afmaken met wat koriander.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten