+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Ook voor in de lente en zomer zijn er heerlijke en voedzame stamppotten die lekker smaken wanneer het warm is. Probeer deze maar eens!

Aantal personen: 4

Ingrediënten
– 1 kg iets kruimige aardappelen
– 1 courgette
– 1 el traditionele olijfolie
– 50 g pijnboompitten
– 250 g cherrytomaten
– 15 g verse basilicum
– 150 ml magere melk
– 150 g rucola (zak à 75 g)
– Parmezaanse kaas (optioneel: let op, dit maakt het gerecht calorierijk)

1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de courgette in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olie in een wok, roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Laat afkoelen op een bord.

2. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Halveer de cherrytomaten. Snijd het basilicum in reepjes. Verwarm melk in een steelpan en voeg samen met de courgette, rucola en tomaten aan de aardappelen toe. Warm nog 3 min. door. Meng het basilicum en Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de pijnboompitten.

Lekker!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten