+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Soto Ajam is een enorm gezonde en lekkere Indische maaltijdsoep gevuld met kip, rijst, taugé en ei, een echte Indische klassieker.

Dit recept is voor 6 personen zodat je er morgen ook nog van kunt genieten. En een leuke bijkomstigheid: je keuken gaat heerlijk ruiken als je Soto Ajam maakt.

Ingrediënten: 6 personen
– 4 tenen knoflook
– 5 cm verse gember
– 1 stengel koelverse sereh citroengras
– 1 hele kip (ca. 1.5 kg)
– 2 liter kraanwater
– 1 kippenbouillontablet
– 1 el zonnebloemolie
– 200 g pandanrijst
– 6 middelgrote eieren
– 40 g verse selderij
– 125 g taugé
– 1 citroen
– 100 g gebakken uitjes (bakje)

Bereiden
Plet ¾ van de tenen knoflook. Schil de gember en snijd in grove stukken. Snijd de stengel citroengras in stukken.

Doe de kip in een grote pan, schenk het water erbij en voeg de knoflook, gember, het citroengras en het bouillonblokje toe.

Breng het geheel aan de kook en laat het 45 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

Neem de kip uit de pan. Zeef de bouillon zodat je de grote stukken eruit kunt halen. Neem het vel van de kip nadat het wat is afgekoeld en pluk met behulp van 2 vorken het vlees eraf. Doe het kippenvlees weer terug in de bouillon.

Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Verhit de olie en fruit de knoflook goudbruin. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de eieren in ca. 8 min. hard, laat schrikken en pel. Halveer de eieren.

Doe in elk soepbord wat rijst, selderij, taugé, knoflook en een ei. Schenk de hete bouillon erop. Snijd de citroen in partjes. Bestrooi de soep met de gebakken uitjes en knijp boven elk bord een partje citroen uit. Breng de soep eventueel op smaak met zoute ketjap of sambal voor een extra pittig accent.

Selamat makan!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten