+316 10 62 42 42 [email protected]

De komende weken vooral veel gezonde snacks die de sfeer van de feestmaand verhogen!

Dit is een eenvoudig recept zonder eieren dat binnen 10 minuten in de oven staat. Ik geef je hier het basisrecept met eenvoudige ingrediënten. Uiteraard kan je hier weer op variëren met stukjes gedroogd fruit en wat zaden of pitten. Maal alles wel fijn met de foodprocessor of blender anders valt het uit elkaar. Ik vind deze simpele versie met speculaaskruiden en appel echt heerlijk. Ik maak ze zelf in muffin-vormpjes.

Afhankelijk van het type appel dat je gebruikt (zoet of wat zuurder) en je eigen smaak (ben je nog gewend aan suiker of al aardig afgekickt) kan je hier wat kokosbloesemsuiker aan toevoegen. Gebruik je zure appels dan is dit wel lekker. De kaneel in de speculaaskruiden helpt mee om ervoor te zorgen dat je bloedsuikerspiegel niet piekt. Je kunt natuurlijk altijd wat extra kaneel naar smaak toevoegen.

Ingrediënten: voor ongeveer 10 muffins

– 2 grote fris-zoete appels
– 2 theelepels speculaaskruiden
– 2 eetlepels kokosolie
– 150 gram kleine havervlokjes
– optioneel: wat kokosbloesemsuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op ca 180 graden.
Snij de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Niet schillen. Doe ze samen met de speculaaskruiden in je blender of foodprocessor en maal ze tot ze heel fijn zijn. Schraap af en toe langs de zijkant om alle stukjes fijn te malen.

Smelt in een pannetje op een laag vuur de lepels kokosolie tot alles gesmolten is. Giet dit in een schaal en voeg daar gelijk de appels met speculaaskruiden aan toe. Meng alles goed door elkaar. Meng hier tot slot de havervlokken doorheen. Alle havervlokken moeten vochtig zijn en alles moet aan elkaar plakken.

Bekleed je muffinvormpjes bij voorkeur met een papieren muffinvormpje. Schep hierin het mengsel en druk het stevig aan met een lepel.
Zet ze in de oven en laat ze in ca 20 minuten gaar worden totdat de bovenkant bruin is.

Haal de muffins uit de papieren vormpjes en laat ze op een rek afkoelen. Op deze manier voorkom je dat de onderkant erg vochtig wordt.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten