+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Dit gerecht kun je ook maken met andijvie of paksoi. De seroendeng maakt het extra lekker!

Ingrediënten:
– Groente naar keuze
– 2 sjalotjes
– 2 tenen knoflook
– 2 el olie
– 2 tl kerrie
– sambal voor wie van pit houdt
– 1-2 el ketjap manis
– 200 ml kokosmelk
– per persoon een ei
– wat vers gehakte koriander

Bereiden:

Maak de groente schoon, wij gebruiken in dit recept sperziebonen, kook ze beetgaar in een stoompan (andijvie of paksoi snijd je in reepjes en gaar je in de saus).

Pel en snipper sjalot en knoflook.

Kook de eieren in 7 min. net hard.

Verhit in een koekenpan of wok de olie en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de kerrie toe, sambal als je wilt, ketjap en het blikje kokosmelk. Laat even koken en meng er de beetgare boontjes door (de andijvie of paksoi kan je garen in de saus).

Pel de eieren en serveer de groente met een gekookt ei en wat vers gehakte koriander. Lekker met rijst. Helemaal lekker met seroendeng erbij!

Seroendeng

Ingrediënten:
– 1 zakje gemalen kokos
– 2 sjalotjes
– 1 teen knoflook
– 1 handvol pinda’s (gezouten of ongezouten, wat je in huis hebt)
– 1 tl komijnpoeder
– 1 tl korianderpoeder
– ½ tl laos
– ½ tl serehpoeder
– 1 tl suiker
– 1 el olie

Bereiding:

Verwarm een kleine lepel olie in een koekenpan.

Snipper de sjalotjes zo fijn als je kunt en fruit ze in de olie.
Pers of stamp de knoflook fijn in een vijzel en meng met de kruiden en de suiker. Voeg toe aan de sjalot en bak even mee.

Voeg dan de kokos toe en laat onder voortdurend omscheppen goudbruin kleuren.

Voeg, wanneer het begint te kleuren ook de pinda’s toe. Blijf erbij, laat de kokos niet verbanden!

Laat afkoelen op een bord en strooi het over je boontjes (gebakken paksoi of gestoofde andijvie)!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten