+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Pompoen en zoete aardappel, een bijzondere combinatie. Deze groenten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond, want ze zitten boordevol vitamines en vezels. De perfecte basisingrediënten voor een fijne stamppot.

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 1 flespompoen
– 2 zoete aardappels (700 gram)
– 1 kleine rode ui
– Blokje verse gember 2×1 cm
– 120 gram feta of witte saladekaas
– 80 gram pecannoten
– Handje verse peterselie
– Snufje peper en zout

Benodigdheden:
– Grote diepe pan
– Stamper
– Groot scherp mes

Bereiding:
1. Snijd de flespompoen met een scherp mes in de lengte doormidden en dan nog eens doormidden. Verwijder de pitjes en snijd de pompoen in blokjes van 3 x 3 cm.
2. Verwijder de uiteindes van de zoete aardappels en rasp de schil er af. Snijd ze daarna in blokjes of plakken.
3. Verwijder de schil van de gember en snijd de gember heel fijn. Snijd de rode ui en peterselie ook fijn.
4. Doe de pompoen blokjes en zoete aardappels samen in een grote pan met voldoende water. Breng aan de kook en kook 10 minuten.
5. Giet het water goed af en voeg daarna de gember toe. Stamp alles fijn met een stamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
6. Voeg de ui en peterselie toe en roer deze erdoorheen.
7. Verdeel de stamppot over vier borden en garneer elk bord met feta, pecannoten en peterselie.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten