Ingrediënten: 4 personen
– 500 gr bloemige aardappels, geschild en in grove stukken
– 500 gr zoete aardappels, geschild en in grove stukken
– 1 venkel, in grove stukken
– zout
– 4 el pijnboompitten
– boter
– 100 ml melk
– 1 bol buffelmozzarella, in stukjes
– zwarte peper
– 250 gr cherrytomaten, gehalveerd
– 15 gr basilicum, blaadjes fijngehakt
Bereiding:
Kook de aardappels en venkel 20 minuten in ruim gezouten water met de deksel schuin op de pan. Giet daarna af en schep terug in de pan.
Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schep over in een bakje.
Stamp de aardappels en venkel grof met een klontje boter en scheutje melk. Roer de mozzarella erdoor en breng op smaak met zout en peper. Roer daarna de cherrytomaten en basilicum erdoor.
Garneer de stamppot met met de pijnboompitten en serveer.
TIP: Voeg in plaats van verse basilicum ook eens wat groene pesto toe aan de stamppot voor een nog rijkere smaak. En hou je van courgette? Roerbak dan wat blokjes in olijfolie en breng op smaak met zout en peper of pesto. Roer deze samen met de mozzarella en cherrytomaten door de stamppot.