+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Een populair en gezond gerecht afkomstig uit de stad Tegal (midden-Java).

Ingrediënten:

– 1 blok tahoe
– 1 kleine komkommer
– +/- 100 gram taugé
– 8 eetlepels olie
– 2 eetlepels azijn
– Kruiden
– 5 eetlepels gesnipperde uien
– 2 gesnipperde teentjes knoflook
– 1 eetlepel sambal oelek
– 1 eetlepel suiker
– 4 eetlepels ketjap
– zout
– 1 eetlepel gehakte selderie

Bereiding:

Snijd de tahoe in plakken van +/- 2,5 cm dikte.
Bak ze geel in de olie en snijd ze na afkoeling in kleine stukjes.
Bak in het restant olie de uien goudbruin en knappend.
Spoel de taugé schoon onder de warme kraan en laat haar uitlekken in een zeef.
Snij de komkommer in uiterst dunne plakjes, bestrooi haar met een weinig zout en laat het water uitlekken.
Wrijf knoflook, sambal en suiker met elkaar en meng dit met de azijn en ketjap tot een sausje.
Schik de tahoe op een schotel, leg de taugé en de uitgelekte komkommer eroverheen.
Giet de saus erover en bestrooi het gerecht met de gebakken uien en de gehakte selderie.

Je eet deze heerlijke gezonde Indische salade met witte rijst en wat sambal. Meer is niet nodig!

Selamat makan!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten