+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Na al het zoet zin in een hartige snack?

We geven het gelijk toe: als je niet van zongedroogde tomaten houdt dan is dit brood niet voor jou. Vervang dan de tomaten door olijven en maak er een olijvenbrood van. En met uien kan het ook. Of een mix van alle drie; zowel zongedroogde tomaten, uien als olijven. Kortom: wees creatief en wie weet wat jouw favoriete versie wordt van dit hartige brood.

Gebruik voor dit recept zachte, zongedroogde tomaten in olie. Dat kan je zelf doen (gedroogde tomaten enkele dagen in olie zetten) of koop kant en klare zongedroogde tomaten in olie in een glazen pot. Let er dan wel goed op wat voor ingrediënten erin zitten dit kan per merk nogal eens verschillen. Vermijd E-nummers.

Ingrediënten: (voor een cakevorm van ca 10 bij 18 cm)
– 200 gram amandelmeel
– 1 eetlepel pompoenpitten
– 1 eetlepel Franse kruiden (Herbes de Provence)
– verse peper en zout
– 1⁄2 theelepel zuiveringszout (natrium bicarbonaat)
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode ui
– 2 kopjes zongedroogde tomaten
– een scheutje citroensap
– 4 eieren
– 1 eetlepel kokosolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een ruime kom het amandelmeel de pompoenpitten, kruiden, peper, zout en zuiveringszout. Meng het goed door elkaar.

Hak de knoflook fijn. Snijd ook de ui en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Voeg dit bij de andere ingrediënten in de ruime kom. Voeg nu ook het citroensap toe. Goed roeren.

Klop in een aparte kom 4 eieren goed los bij voorkeur met een mixer. Voeg dit eveneens toe bij de rest. Roer goed. Smelt ten slotte de lepel kokosolie zacht in een pannetje en giet dit bij het geheel. Meng nu alles goed door elkaar.

Bekleed je bakvorm met bakpapier en schep het deeg in de vorm. Het moet een stevige specie zijn. Druk het aan met de bolle kant van een lepel.

Dek je vorm af met aluminiumfolie. Zet het ca 20 minuten in de oven op 180 graden. Haal dan de folie eraf en laat het nogmaals 20 minuten staan.

Het brood gaat een beetje rijzen en wordt mooi bruin.

Snijdt het in plakken.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten