Ingrediënten: 2 personen
– 2 zalmfilets op vel
– 20 gr verse peterselie
– 30 gr ongezouten walnoten
– 20 gr parmezaanse kaas
– 5 takjes verse organo
– rasp van een 1/2 citroen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak het mengsel voor de kruidenkorst. Doe de peterselie, walnoten, parmezaanse kaas, oregano en het rasp van een halve citroen in je keukenmachine en zet hem aan tot je een kruimelig geheel hebt. Voeg twee eetlepels olijfolie toe. Blend niet te lang, we willen niet dat het puree wordt! Je kunt dit eventueel ook doen met een staafmixer. Proef en voeg naar smaak een snuf peper en zout toe.
Dep de zalmfilets droog en verdeel het kruidenmengsel erover. Druk goed aan en leg de zalmfilets op de ovenplaat. Bak beide filets 10 tot 15 minuten in de oven. Dit ligt een beetje aan de dikte van de filets.
Zet, indien je deze stand hebt, de oven de laatste drie minuten op hete lucht. Zo krijg je een licht krokante kruidenkorst.