+316 10 62 42 42 [email protected]

Ingrediënten:

– Basmati rijst
– 2 puntpaprika’s
– 1 komkommer
– 1/2 mango
– 1 rode ui
– Paar takjes verse bladpeterselie
– 500 gram zalmfilet zonder huid
– 1/2 citroen
– 1 volle eetlepel honing
– Zout en peper

Bereiding:

Kook de rijst volgens instructies op de verpakking.

Was de groenten en droog af. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap met een lepel de zaadjes eruit en gooi weg. Snijd de komkommer in blokjes. Snipper de rode ui. Snijd de halve mago in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie fijn. Doe de gesneden groenten en peterselie in een ruime kom.

Snijd de paprika’s in kleine reepjes.

Verhit een wok of koekenpan en bak de paprikastukjes in een beetje olie. 2 Minuten is genoeg.

Spoel de zalmfilets af onder stromend water en controleer op graten. Dep droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en een beetje zout. Als je grote zalmfilets in meerdere porties wilt verdelen snijd je ze nu met een scherp mes in de gewenste grootte.

Bak de zalm in olijfolie en/of roomboter in een ruime koekenpan. Niet te lang, net gaar is goed.

Maak dressing voor de salade: meng 1 volle eetl. honing goed met het citroensap, voeg peper en zout naar smaak toe. Proef of het lekker is.

Roer de warme paprika en de dressing door de rest van de groenten. Het is lekker als de salade lauwwarm is door de hitte van de paprika.

Serveer de zalm en salade met de rijst.

Secured By miniOrange

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten