+316 10 62 42 42 [email protected]

Vette vis eet je vanwege de omega 3. We weten het, die kan je ook uit walnoten, chiazaad en lijnzaad halen, maar we hebben begrepen dat het lastiger wordt, naarmate je ouder bent, om de ALA vetzuren hieruit om te zetten in de DHA en EPA vetzuren die je lichaam nodig heeft. Dus blijft vette vis eten belangrijk. Als wij deze zalmburgers maken, maken we er een paar extra om in te vriezen. Om als hartige snack te gebruiken. Een feest op iedere snackmogelijkheid.

Koop de beste kwaliteit zalm die je kunt krijgen. Wij kopen bij voorkeur geen gekweekte zalm maar probeer wilde zalm te krijgen.

Kikkererwtenmeel is hiervoor echt het lekkerst. Probeer dit te krijgen in bv een natuurvoedingswinkel. Het merk Smaakt heeft dit in het assortiment. Boekweitmeel kan eventueel ook.

Hou je niet van mosterd vervang dan de dille en mosterd door een flinke scheut goede sojasaus (Kikkoman heeft sojasaus zonder suiker). Dat is ook erg lekker.

Ingrediënten: (voor circa 4 burgers)

  • 1 stukje rauwe zalm zonder vel van ca 100 gram
  • 1 ei
  • 1 theelepel mosterd (bij voorkeur zonder suiker erin)
  • 1 theelepel dille
  • 1 fijngesnipperd uitje
  • 1 eetlepel fijn gesneden zeewier of zeekraal
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 scheutje citroensap
  • verse peper en versgemalen zout
  • ca 3 eetlepels kikkererwtenmeel
  • 1 eetlepel kokosolie

Bereiding:

Doe alle ingrediënten behalve de kikkererwtenmeel en de kokosolie in je blender en maal alles door elkaar. Niet te lang want je wilt nog vis proeven dus deze moet niet tot moes worden gedraaid.

Giet dit geheel over in een ruime kom. Doe er nu het kikkererwtenmeel bij en meng het goed door elkaar met een lepel. Het geheel mag wat dun blijven maar het mag niet meer van je lepel aflopen.

Verhit een lepel kokosolie in een goede koekenpan. Schep een flinke eetlepel van je “deeg” in de koekenpan en vorm hier een ronde of ovale “burger” van. Jij bepaalt het formaat.

Herhaal dit met de rest van het deeg. Draai ze om als de onderkant mooi bruin is.

Smakelijk!

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten