+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

Lekker zalm uit de oven!

Ingredienten: (voor 4 personen)
– 1 eetlepel milde Indiase currypasta
– 2 1/2 eetlepel olie
– 500 g aardappelpartjes
– 500 g zalmfilets, wild
– 1 pond gebroken sperziebonen
– 1 rode ui, gesnipperd
– 2 eetlepels sladressing yoghurt

Voedingswaarde: (per eenpersoonsportie)
– Energie 505 kCal
– Eiwit 19 g
– Vet 24 g
– Koolhydraten 53 g

Materiaal:
– ovenschaal
– ingevette bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer in een schaal de currypasta los met 2 eetlepels olie. Schep de aardappelpartjes erdoor, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn. Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudgeel en gaar. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met de rest van de olie en bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Leg ze in de ovenschaal. Schuif de schaal met de vis na 10 minuten bij de aardappelpartjes in de oven en bak de zalm 10-12 minuten, tot deze vanbinnen rosé is. Kook (of stoom)de sperziebonen in een kleine bodem water beetgaar en spoel ze een paar seconden onder koud stromend water, om het gaar worden te stoppen, tot de sperziebonen lauwwarm zijn. Schep de bonen om met de rode ui, de sladressing, zout en (versgemalen) peper naar smaak.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten