+316 10 62 42 42 [email protected]

Ingrediënten:
– 60 gr havermeel
– 150 gr dadels
– 2 eetlepels pindakaas
– 1 theelepel vanille
– 2 eetlepels melk (plantaardige)
– 50 gr pinda’s
– 100 gr pure chocola
– 2 eetlepels water
– snufje zout

Benodigdheden:
– Bakvorm
– Keukenmachine

Bereiding:

Maak eerst de karamel laag. Laat de dadels 10 minuten weken in warm water. Laat deze uitlekken en doe ze in een keukenmachine samen met de pindakaas, vanille, 2 eetlepels melk en een snuf zout. Mix dit tot een plakkerig mengsel.

Doe 3/4e van het mengsel in een aparte kom en zet apart en laat 1/4e van het mengsel in de keukenmachine zitten. Voeg het havermeel en 2 el water toe aan de keukenmachine en mix dit tot een geheel. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel hier het havermeel mengsel over. Verdeel hierna de karamel laag er overheen en strooi de pinda’s over de karamel laag. Duw ze een beetje aan zodat ze goed blijven zitten. Zet deze voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Snijd het in repen. Smelt de pure chocola au bain-marie boven een pan. Wanneer de chocola gesmolten is, leg de repen in de pure chocola en draai deze voorzichtig met twee vorken om zodat de chocola verdeeld is over de reep. Leg de reep op een stuk bakpapier en laat deze hard worden.

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten