+316 10 62 42 42 [email protected]

Ingrediënten: (voor 2 – 4 personen)

– 1 kg zoete aardappelen
– 500 gr zuurkool (naturel)
– 1 appel (of banaan/ananas)
– Handje rozijnen
– 75 gr geraspte kaas
– 1 tl kerrie
– Peper en zout
– Evt. klontje roomboter
– Evt. scheutje melk

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook de zoete aardappelen in zo’n 10 minuten gaar in water met eventueel wat zout.

Giet de aardappelen af. Voeg eventueel een scheutje melk en een klontje roomboter toe en stamp er een romige puree van. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Laat de zuurkool goed uitlekken. Verdeel de zuurkool over een ingevette ovenschaal. Breng deze op smaak met wat peper, zout en de kerriepoeder. Meng het even door elkaar.

Snij de appel in stukjes. Meng dit samen met de rozijnen door de zuurkool.

Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschotel.

Garneer de zuurkoolschotel met de geraspte kaas.

Bak de ovenschotel in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden.
De zuurkoolschotel is klaar als de kaas een lekker krokant laagje is geworden.

Eet jij er graag een stukje vlees bij voeg dan een laagje rundergehakt aan de schotel toe.

Secured By miniOrange

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten