Gado gado met gele rijst & tempeh (866 kcal)

Ingrediënten:

– 70 gram zilvervliesrijst
– ½ theelepel kurkuma (1 g)
– 150 gram sperziebonen (diepvries)
– ½ komkommer
– 50 gram taugé
– 50 gram maïs
– 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
– 90 gram tempeh, ketjap
– 1 eetlepel pindakaas (20 g)
– ½ eetlepel sojasaus (5 ml)
– ½ theelepel honing (4 g)
– ½ theelepel sambal (3 g)

Bereiding:

Kook de rijst samen met de kurkuma in een pan met water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim water en kook in ongeveer 8 minuten gaar.

Snijd de komkommer in halve plakjes. Doe de taugé in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat uitlekken. Leg de taugé alvast op een diep bord of schaal. Spoel erna de maïs in het vergiet af met koud water en laat uitlekken.

Verwarm de olie in een pan en bak hierin de tempehblokjes in 3-4 minuten goudbruin.

Maak de pindadressing door de pindakaas samen met 3 eetlepels gekookt water, de sojasaus, honing en sambal in een schaaltje door elkaar te roeren.

Schep de rijst op de schaal bij de taugé en leg hier de sperziebonen, komkommer, maïs en tempehblokjes bij. Verdeel wat peper en zout over het bord. Verdeel de pindadressing over de gado gado of serveer deze er los bij.

– Kcal: 866
– Eiwit: 33g
– Koolhydraten: 85g
– Vet: 44g
– Voedingsvezel: 21g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef  
 

Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!

Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daarmee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!