Kip & sugarsnaps in paprika-mangocurrysaus (649 kcal)

Ingrediënten:

– 125 gram mango stukjes (diepvries)
– 1 ui
– 1 teen knoflook (5 g)
– 1 cm gember (7 g)
– 1 rode paprika
– 250 gram sugar snaps
– 150 gram kipfilet
– 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
– 1 eetlepel rode currypasta (20 g)
– 75 ml kokosmelk

Bereiding:

Haal de mango uit de diepvries en laat in een schaaltje ontdooien.

Snipper de ui, snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de paprika in blokjes. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes. Snijd de kipfilet in blokjes.

Verhit de helft van de olie in een pan. Bak hierin eerst de kipblokjes gaar in 4 minuten. Haal deze uit de pan en zet apart in een schaaltje.

Verwarm vervolgens de andere helft van de olie en fruit de ui samen met de knoflook en gember een minuutje. Voeg dan de paprika toe en bak dit 5 minuten mee. voeg de currypasta toe en bak dit een minuut mee. Voeg de mango, kokosmelk en 70 ml water toe aan de pan. Breng dit aan de kook. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Voeg de sugarsnaps en kipfilet toe aan de saus en verwarm dit op middelhoog vuur 4 minuten mee tot de sugarsnaps beetgaar zijn.

Serveer de curry in een diep bord.

– Kcal: 649
– Eiwit: 45g
– Koolhydraten: 51g
– Vet: 29g
– Voedingsvezel: 14g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef  
 

Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!

Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daarmee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!