+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL
Rijst met broccoli en garnalen met honing-sojasaus

Rijst met broccoli en garnalen met honing-sojasaus

Ingrediënten: voor 4 personen
– 340 gram grote, ongekookte garnalen (diepvries)
– 340 gram broccoliroosjes (diepvries)
– 285 gram rijst
– 1 theelepel geraspte gember
– 1 ui, fijngehakt
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 1/4 theelepel gedroogde chili
– 475 ml kippenbouillon
– Koriander, fijngehakt (optioneel)
– Bosui, fijngehakt (optioneel)
– Zout & peper

Voor de honing-sojasaus:
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 60 ml honing
– 3 eetlepels sojasaus
– 1 theelepel maizena

Bereiding:

Pak er een grote pan bij en fruit de ui 8 tot 10 minuten tot ‘ie mooi zacht is. Doe de rijst, knoflook, gember en gedroogde chili erbij en voeg een snuf zout toe. Roer goed door en laat ongeveer 3 minuten bakken, tot de rijst glazig is.

Doe de bouillon erbij en voeg nog 180 ml gekookt water toe. Leg de deksel op de pan en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen.

Schep nu ook de bevroren garnalen en broccoliroosjes door de rijst, roer goed door en leg de deksel weer terug op de pan. Laat dit nog 20 tot 30 minuten garen, terwijl je af en toe even checkt en roert. Als je het idee hebt dat de rijst te droog wordt, kun je eventueel nog een klein scheutje gekookt water toevoegen.

Maak ondertussen de honing-sojasaus. Doe daarvoor de knoflook, honing en sojasaus in een steelpannetje en verwarm. Klop in een klein kommetje de maizena los met een eetlepel water en voeg die toe aan de steelpan. Laat onder voortdurend roeren indikken, dat duurt nog geen minuut.

Voeg wat peper toe aan de rijst met broccoli en garnalen en sprenkel er fijngehakte koriander en bosui overheen. Serveer met de honing-sojasaus.

Monday Master Blog: De kracht van de stilte

Monday Master Blog: De kracht van de stilte

Wellicht heb je er wel eens van gehoord ‘de kracht van stilte’. Dit is een tool die men gebruikt om bijvoorbeeld een reactie uit te lokken bij een gesprekspartner, echter gaat het hier in dit geval niet over.

Wij als mensen zijn gewoontedieren die werken in patronen, zo is dat ook met spraak en communiceren. Communiceren….. reageren bedoel ik, want dit is wat wij veelal doen. Wanneer wij met mensen in gesprek zijn, zijn wij aan het reageren. Dit is voornamelijk door het feit dat ons brein gelijk een reactie creëert wanneer hij informatie hoort, zonder hier verder over na te denken.

Voorbeeld:

Noem eens een stad op.

Waarschijnlijk heb je je woonplaats, hoofdstad of een stad opgenoemd waar je laatst bent geweest. Echter ken je nog honderden andere steden. Je brein geeft je als het ware gewoon een klein lijstje en pakt de bovenste. Stel, je had even gewacht, dan kon het zomaar zijn dat je wat anders had gekozen. Die mooie plek bijvoorbeeld waar je je partner hebt ontmoet of aan die geweldige vakantie toen je 7 was.

Wanneer we dit terug relateren in gespreksvoering, zeggen we vaak maar wat om de stilte op te vullen en omdat we denken dat we zo een gesprek gaande houden. Maar wat nou als we de keuze maken om eens oprecht te communiceren en niet te reageren. Hier komt de kracht van de stilte van pas. De kracht van stilte geven aan onszelf. Wanneer we een vraag krijgen of in gesprek zijn en er wordt een reactie geacht, neem voor jezelf eens 5 a 10 seconde rust. Laat de informatie je echt eens bezinken, zeg niet gelijk wat er in je opkomt, maar ervaar eens volledig de informatie die je tot je krijgt en creëer zo een echter en meer waardevol gesprek.

Of je nou coach, ouder, kind, partner of opa bent, gebruik het eens en ik hoor graag wat je ervan vindt!

Raoul van Ooij
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
raoul@enforce.nl

Noedelsalade met mango en aubergine

Noedelsalade met mango en aubergine

Ingrediënten: voor 2 personen

Voor de dressing:
– 60 ml rijstazijn
– Sap van 1 limoen
– ½ eetlepel suiker
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 3 eetlepels sesamolie
– 1 rode peper, zonder zaadlijsten en in ringetjes gesneden

Voor de salade:
– 150 gram sobanoodles
– 1 aubergine, in blokjes van 0.5 centimeter gesneden
– 1 eetlepel bloem
– 1 theelepel koriander, gemalen
– Peper & zout
– Zonnebloemolie
– 1 mango, in stukjes van 0.5 centimeter gesneden
– ½ rode ui, in (halve) ringen
– Thaise basilicum, naar smaak
– 1 eetlepel maanzaad

Bereiding:

Verwarm de rijstazijn en limoensap samen met de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost. Haal van het vuur en voeg de knoflook, sesamolie en rode peper toe. Laat afkoelen.

Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat uitlekken en afkoelen met een klein scheutje olie tegen het plakken.

Meng de bloem met de koriander, peper en zout. Verdeel dit goed over alle aubergineblokjes. Bak de aubergineblokjes in een flinke scheut zonnebloemolie gaar en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Meng de noedels eerst met de dressing en voeg vervolgens de aubergine, mango, rode uien en Thaise basilicum toe. Maak af met het maanzaad.

VRAAG JE GRATIS COACHGESPREK AAN

Secured By miniOrange

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten