Bloemkoolpuree met kabeljauw, spruitjes & noten (465 kcal)

Ingrediënten:

– 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
– 200 gram bloemkoolroosjes
– 225 gram spruitjes (diepvries)
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1,5 eetlepel (olijf)olie
– 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten

Bereiding:

Laat de kabeljauwfilet op een bordje ontdooien.

Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water en kook gaar in ongeveer 15 minuten.

Zet de spruitjes ook op in een pan met water. Kook in 6 minuten gaar.

Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn.

Verwarm de helft van de olie in een pan. Fruit hierin eerst de ui 2 minuten tot deze zacht is en bak dan de knoflook nog 2 minuten mee. Haal dit uit de pan en zet even apart.

Verwarm de andere helft van de olie in de pan en bak de kabeljauwfilet in 6 minuten goudbruin en gaar.

Giet de bloemkool af en doe samen met de ui en knoflook in een keukenmachine. Laat draaien tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de bloemkoolpuree met de spruitjes en kabeljauw. Breng het geheel op smaak met nog wat peper en zout. Strooi de noten over het gerecht.

– Kcal: 465
– Eiwit: 33g
– Koolhydraten: 22g
– Vet: 27g
– Voedingsvezel: 16g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef
 

Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!

Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daar mee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!