Ingrediënten:
– 1 rode paprika
– 200 gram aardappelen, iets kruimig
– 200 gram bloemkoolroosjes
– 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
– 1 eetlepel hummus (20 g)
– 5 falafel balletjes
Bereiding:
Snijd de paprika in reepjes. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes.
Doe de aardappel en bloemkool samen in een pan met ruim water, breng aan de kook en kook in 15-17 minuten gaar.
Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Bak hierin de paprika op laag vuur zacht in zo’n 6 minuten. Haal dit uit de pan en zet even apart in een schaaltje.
Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan. Bak de falafel hierin goudbruin in 3 minuten.
Giet de aardappels met bloemkool af. Stamp dit met een pureestamper tot een grove puree.
Roer de hummus samen met de paprika door de stamppot heen en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot op een bord en leg de falafel erbij.
– Kcal: 563
– Eiwit: 15g
– Koolhydraten: 66g
– Vet: 26g
– Voedingsvezel: 13g
Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef
Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!
Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daarmee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere mastertrainers.
Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!