+316 10 62 42 42 [email protected]

Nu bijna een jaar geleden, maakte ik kennis met Petra en startten we samen aan het volledig herformuleren van mijn loopstijl om zo plezierig blessurevrij te kunnen lopen. Blessures waren iets waar ik al jaren af en aan mee kampte en daar was ik goed klaar mee. Werkelijk alles hebben we de afgelopen maanden aangepakt om mijn loophouding te verbeteren. Het ene ging makkelijker dan het andere. Als je gewend bent om op een bepaalde manier te lopen, is het lastig om de vertaling van `flex je voet` ook daadwerkelijk toe te passen, maar ik wist het uit te voeren tijdens het lopen! Ondertussen ging ik steeds beter en sneller lopen, zonder dat ik last kreeg — echt een overwinning.

Naast de looptrainingen was er krachttraining. Ik durf te zeggen dat ik urenlang hiphinges, hip bridges, deadlifts en weet ik wat voor bekkenkantel-oefeningen heb gedaan. Behalve dat het goed voor me was, had ik, ondanks alle uitleg, eerlijk gezegd geen idee wat het deed voor mijn loophouding. Tot op een zondag, toen ik alle facetten moest combineren in een intervalsessie om te knallen.

Opeens klikte het. En toen het klikte, ging ik als een raket. Het voelde bijna als een bevrijding en het liep ZO fijn. Hoewel het hoge tempo behoorlijk pittig was en was ik op het einde lekker uitgeput was, was het een soort eureka-moment. Alle krachtsessies, instabiliteitstrainingen, looptrainingen kwamen opeens samen en het verschil voelde als dag en nacht.

Het is moeilijk om in woorden uit te drukken maar dit gevoel is onbetaalbaar. Ik voel nu gewoon de power die in mijn benen zit wanneer ik aanzet in een versnelling. Ik voel me ontzettend krachtig tijdens het lopen. Ik kan niet wachten om verder te knallen en “gewoon” lekker gas te geven en te zien wat er allemaal in het verschiet ligt.

Power mode on!
Groetjes, Daphne

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten