De Enforce storie van Daphne Rorije: Blessures waren iets waar ik al jaren af en aan mee kampte en daar was ik goed klaar mee

Nu bijna een jaar geleden, maakte ik kennis met Petra en startten we samen aan het volledig herformuleren van mijn loopstijl om zo plezierig blessurevrij te kunnen lopen. Blessures waren iets waar ik al jaren af en aan mee kampte en daar was ik goed klaar mee. Werkelijk alles hebben we de afgelopen maanden aangepakt om mijn loophouding te verbeteren. Het ene ging makkelijker dan het andere. Als je gewend bent om op een bepaalde manier te lopen, is het lastig om de vertaling van `flex je voet` ook daadwerkelijk toe te passen, maar ik wist het uit te voeren tijdens het lopen! Ondertussen ging ik steeds beter en sneller lopen, zonder dat ik last kreeg — echt een overwinning.

Naast de looptrainingen was er krachttraining. Ik durf te zeggen dat ik urenlang hiphinges, hip bridges, deadlifts en weet ik wat voor bekkenkantel-oefeningen heb gedaan. Behalve dat het goed voor me was, had ik, ondanks alle uitleg, eerlijk gezegd geen idee wat het deed voor mijn loophouding. Tot op een zondag, toen ik alle facetten moest combineren in een intervalsessie om te knallen.

Opeens klikte het. En toen het klikte, ging ik als een raket. Het voelde bijna als een bevrijding en het liep ZO fijn. Hoewel het hoge tempo behoorlijk pittig was en was ik op het einde lekker uitgeput was, was het een soort eureka-moment. Alle krachtsessies, instabiliteitstrainingen, looptrainingen kwamen opeens samen en het verschil voelde als dag en nacht.

Het is moeilijk om in woorden uit te drukken maar dit gevoel is onbetaalbaar. Ik voel nu gewoon de power die in mijn benen zit wanneer ik aanzet in een versnelling. Ik voel me ontzettend krachtig tijdens het lopen. Ik kan niet wachten om verder te knallen en “gewoon” lekker gas te geven en te zien wat er allemaal in het verschiet ligt.

Power mode on!
Groetjes, Daphne 

 

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.