+316 10 62 42 42 INFO@ENFORCE.NL

“Buiten je comfort zone gebeurt het”. Die quote had niet treffender kunnen zijn voor mij. Vanuit mezelf ben ik iemand die liefst comfortabel blijft in datgene wat ik al ken. Maar met steeds hetzelfde doen, word je daarmee beter, sterker of fitter? Natuurlijk niet! Mijn eerste stap om mee te doen aan de clinic in het Amsterdamse bos was een hele oncomfortabele voor mij; met vreemde mensen, op een vreemde plek iets doen waarvan ik nog niet wist wat. Aaah, eng! Maar ik ben ZO blij dat ik dat gedaan heb. Ik leerde Petra kennen, en zeker na onze koffiedate die erna kwam wist ik dat Petra mij zou helpen om verder te komen. Ik had een stressvolle baan, maar ik kampte ook met ernstige shin splints die mij de lol in het hardlopen behoorlijk wegnamen. Mijn oplossing in het verleden was om simpelweg te stoppen met hardlopen, en dan het jaar daarna weer starten, maar zo kwam ik natuurlijk ook niet verder. Samen maakten we een plan om naar mijn goal wedstrijd toe te werken: de Dam tot Damloop 10 EM.

Met behulp van een op maat gemaakt schema, op mij gespecificeerde krachttraining en de vroege maar altijd gezellige looptraining op zondagochtend 8 uur heb ik de Dam tot Dam in een mooie tijd kunnen lopen, zónder pijn. En toen begon het te kriebelen.. En nu? Ik wist dat ik verder wilde met Petra, daarover had ik geen enkele twijfel. Ik merkte dat ik sterker en fitter was dan ooit en wilde die stijgende lijn doorzetten. De halve marathon van Egmond werd door meerdere mensen om me heen geopperd als volgende doel. Maar eerlijk gezegd zag ik het niet zo zitten vanwege het zware parcours: dik 6 km over het strand, vervolgens door de duinen en als afsluiter nog een venijnige klim richting de finish. Het klonk als afzien, als oncomfortabel. Niks voor mij. Dus heb ik me uiteraard wel ingeschreven uiteindelijk.

Het was een machtige ervaring. Zenuwen vooraf, het was mijn eerste halve dus best spannend. Na het startschot liepen we al snel over het strand, loodzwaar met windkracht 7 tegen ruim 6 km lang. De race was zwaar maar prachtig en na alles gegeven te hebben mocht ik na 21.1 km mijn prachtige medaille in ontvangst nemen. Zo ontzettend trots dat ik dit heb aangedurfd en vooral ook dat ik het “gewoon” gedaan heb. Dankzij alle trainingen en coaching heb ik dit toch maar even geflikt!

Ik kan niet wachten om te zien wat ik verder nog allemaal in mijn mars heb, want ik weet zeker dat er met behulp van Petra nog veel meer uit te halen is. Op naar mooie nieuwe doelen!

Wordt ongetwijfeld vervolgd.. 🙂

Groetjes Daphne

Secured By miniOrange

We willen je graag een waardevolle tijd op onze website geven. Als je verder gaat op deze website gaan wij ervan uit dat je instemt met ons cookiebeleid. Lees ons beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten