De Enforce story van Erkan: Fitter dan ooit

Ooit kon ik eten en snoepen wat ik wou en kwam ik nooit boven de 70 kilo uit. Tot ik de leeftijd 30 passeerde, voordat ik het wist zag ik 80 kilo staan. Daarnaast hielp een vriendin met een schoonfamilie die wel van een lekker hapje houden ook niet mee. Het laatste jaar belande ik zelfs op de 85 kilo.

Op zich is dat niet zo een probleem met een lengte van 1.80, maar helaas bestonden de 85 kilo’s uit 21,5% vet. Ik ben de afgelopen 10 jaar zo nu en dan op een racefiets gaan zitten maar ook dit deed ik in periodes van max 3 maanden en dus niet consistent genoeg voor zichtbaar resultaat.

Ooit de keuze gemaakt om bij Fit For free in te schrijven om specifiek sterker te worden voor het fietsen. Hier kreeg ik een standaardschema en werd onervaren losgelaten. Waar ik al snel aan mijzelf begon te twijfelen of ik de oefeningen wel op de juiste manier aan het uitvoeren was. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en mijn carbon racefiets verkocht voor een mooi bedrag en direct daarna ben ik de Enforce advertentie op Facebook tegengekomen.

Naast dat de van Nelle Fabriek op 2 minuten afstand van mijn huis is was de keuze om een vrijblijvend gesprek in te plannen snel gemaakt. Na een waardevol gesprek met Mitchell zijn wij begonnen met 3x per week hard werken.

Vanaf de start begonnen met de basistechnieken van alle oefeningen. Deze eerst onder de knie krijgen om een goede fundering neer te leggen. Samen met een voedingsschema waar de focus lag op het vetpercentage verlagen en het behouden van spiermassa.

Na 4 maanden binnen trainen waren we genoodzaakt over te stappen naar de outdoor gym. Hier zijn we begonnen met het trainen zonder vaste apparatuur. Na de overstap op alleen losse dumbbels, kettlebels en barbells was er weer een periode waar de focus lag op alle technieken onder de knie hebben.

Inmiddels ruim 7 maanden bezig. Met de leerzame expertise van Mitchell gaat mijn progressie met flinke stappen vooruit!

Met 200% motivatie, inzet en consistentie op m’n voedingsschema een stuk sterker geworden en 7kg vetmassa kwijtgeraakt. Wat betekent dat mijn vetpercentage van 21.5 terug naar 13% gebracht is. Mijn doel is nu terug naar de 85 kg bouwen, maar dan wel met een vetpercentage van maximaal 12%.

Voordat we terug gaan bouwen naar de 85 kilo gaan wij eerst een stap verder zetten naar mijn zomerfiguur, ik ging van 2200 calorieën naar 2800 in een half jaar. Nu de keuze gemaakt om weer op 2300 calorieën mezelf klaar te stomen voor de zomer.

Met een vriendin die in Katwijk aan Zee op 300 meter van het strand woont ga ik dus vaak op het strand komen. hierdoor de keuze gemaakt om nog wat vet kwijt te raken dan kan ik zeker trots (en met een kleine 6 pack) rondlopen haha, dat voelt toch een stuk beter aan dan een buik die ik toch stiekem altijd wel wou verstoppen. Gezond, strak en fit daar doen we het toch allemaal voor!

Groeten Erkan

Erkan wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Rotterdam. 

 

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.