De Enforce story van Floor: Op een gegeven moment kon ik de pijn niet meer negeren

Al vanaf mijn 16e heb ik veel last van pijn in mijn knieën wanneer ik kracht zet, vooral bij het buigen van mijn knie. Bijvoorbeeld langer dan 10 minuten fietsen doet al pijn. Omdat ik me vaak niet wilde laten kennen tegenover anderen of mensen zeggen zelfs “Joh je bent een jonge meid, hoe kan je daar nu al last van hebben?!” ging ik gewoon door. Eigenwijs is wel een karaktereigenschap van mij en daar was mijn lijf wel blij mee want ik bleef fit en slank, maar mijn knieën gingen wel steeds meer pijn doen. Op een gegeven moment kon ik de pijn niet meer negeren en probeerde ik verschillende sportscholen uit waar ik hoopte de juiste begeleiding te krijgen. Helaas werd ik telkens teleurgesteld en kon niemand mij de juiste adviezen en oefeningen geven.

Na een wat onrustigere periode in mijn leven en continue pijn hebben was ik de motivatie om te sporten volledig kwijt. Ik heb toen besloten om een reis te gaan maken door Azië en ben uiteindelijk 8 maanden weggeweest. Een prachtige ervaring! Maar ik kan je vertellen dat het niet mee werkt aan een gezonde levensstijl. Eenmaal terug van mijn reis begin 2020 heb ik me samen met een vriendin direct ingeschreven bij een sportschool, alleen daar liep ik direct weer tegen hetzelfde probleem aan.. De pijn in mijn knieën en geen goede begeleiding over wat ik wel zou kunnen doen. Ook kwam natuurlijk toen corona om de hoek kijken en konden we sowieso niet meer naar de sportschool. Toen kwamen er ook nog eens de corona kilo’s bij!

In september 2021 zag ik op Facebook een bericht voorbij komen van Enforce. Op dat moment zat ik gewoon echt niet meer lekker in mijn vel en het bericht trok me gelijk aan om te reageren. Na een belletje zat ik binnen een paar dagen binnen bij Enforce voor een intakegesprek bij Rick. Ik heb eerlijk mijn verhaal verteld en aangegeven dat mijn knieën echt telkens de reden zijn om te stoppen bij een sportschool. Ik heb echt de juiste begeleiding nodig en iemand die me helpt af te remmen wanneer de pijn teveel wordt. Rick beloofde me dat er bij Enforce echt naar de persoon wordt gekeken en op basis daarvan een persoonlijk schema wordt gemaakt. Een schema waarbij ik geen last heb van mijn knieën. Het leek bijna te mooi om waar te zijn. Ik werd gekoppeld aan een
mastertrainer die ook bezig is met de opleiding voor fysiotherapie, en toen was daar Yusuf!

Yusuf heeft van het begin af aan mij heel serieus genomen en heeft me ook op het hart gedrukt om direct aan te geven wanneer ik last heb. Op deze manier heeft hij voor mij een schema gemaakt waar ik inderdaad eindelijk door kon gaan en weer plezier had in sporten. Het was in het begin wel wat lastig omdat het natuurlijk zwaar is, maar je merkt snel dat je toch weer sterker wordt en dan is het ook weer leuker om te gaan! Ondertussen sport ik in combinatie met de groepslessen 4 tot 5 keer per week.

Daar waar ik ook dacht gezond te eten, viel dat toch wel tegen. Yusuf wist mij te vertellen dat ik eigenlijk te weinig at. Qua volume was het veel, maar in calorieën veel te weinig. Er werd een schema voor mij gemaakt met een X aantal calorieën en de bijbehorende macro’s. Hier moest ik erg aan wennen, vooral aan het aantal koolhydraten die ik moest eten! Want van koolhydraten wordt je toch dik?! Nou niets is minder waar!! Na meerdere gesprekken en verschillende tips van Yusuf lukt het me nu om genoeg te eten met de juiste macro’s. Ik moet nu zelfs oppassen dat ik niet teveel koolhydraten eet.

Ondertussen ben ik 9 maanden met heel veel plezier aan het sporten bij Enforce en houden echt alle trainers rekening met mijn knieën. Ik krijg andere oefeningen als het me niet lukt en er is ook eindelijk begrip. Dit draagt echt enorm bij aan mijn succes. Ik ben nu bijna 10 kilo aan vet afgevallen!! Ook heb ik omdat ik sterker ben geworden minder last van mijn knieën en daarnaast zit ik weer lekker in mijn vel. Ik wil dan ook echt alle trainers van Enforce en met name natuurlijk Yusuf heel erg bedanken. Zonder jullie kennis en goede begeleiding had ik niet gestaan waar ik nu ben!

Veel liefs,
Floor

Floor wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Rotterdam. 

 

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.