De Enforce story van Karianne: Van blessure naar blessure, van sportschool naar sportschool en uiteindelijk naar resultaat bij Enforce Den Bosch

Op mijn 45ste jaar kreeg ik vanwege ernstige artrose in mijn knie al een knieprothese. Ik was daarvoor hardloopster, maar kreeg na mijn operatie een verbod op hardlopen en high impact training van mijn orthopeed. Toen begon mijn zoektocht naar een vervangende sport. Ik miste het hardlopen enorm en omdat kans op artrose in overige gewrichten groot is, is bewegen juist van extra belang voor mij. Ik zocht een sportschool met wat begeleiding, ging wat fitnesstrainingen doen en volgde spinninglessen. Ook buiten fietsen deed ik veel. Maar juist tijdens het fietsen kwam ik ongelukkig ten val en brak mijn bovenarm. Weer kon ik ruim een jaar niet echt sporten. De arm bleek na een jaar nog gebroken te zijn en een operatie volgde. Na mijn herstel weer op zoek naar een geschikte sportschool, maar telkens ging ik over mijn grenzen, kreeg niet de juiste begeleiding en raakte ik geblesseerd. Mijn “nog goede knie” ging ook opspelen vanwege artrose, ik bewoog steeds minder, en mijn gewicht nam toe en mijn conditie en zelfvertrouwen namen af.

 

In deze behoorlijk radeloze staat kwam ik begin 2022 in contact met Raoul van Ooij van Enforce Den Bosch. Eindelijk iemand die een uitgebreide intake met mij inplande, allerlei metingen deed en heel doelgericht met me aan de gang wilde gaan. Mijn eerste doel was kijken waar mijn belastbaarheid lag. Ik startte met 2 keer personal training per week. Samen keken we telkens waar mijn grenzen lagen en wat er vooral wel mogelijk was. Ik kreeg weer wat vertrouwen in mijn lijf en mijn fysieke mogelijkheden.

 

Een ander doel was om een gezond gewicht te krijgen. Inzicht in mijn voedingspatroon hielp daarbij enorm en een op maat gemaakt weekschema met recepten in een makkelijke app. Door wekelijks meten en wegen en kritische coaching door Raoul veranderde mijn eetgewoontes blijvend. Ik blijf gestaag afvallen, inmiddels ruim 10 kilogram minder, lager vetpercentage en meer spieropbouw.

 

Sinds een aantal maanden kan ik ook deelnemen aan groepslessen wat ook een doel was, de groepen zijn klein en de persoonlijke aandacht daardoor groot. Laatst vroeg iemand me tijdens een training hoe ik toch kon sporten na al die operaties en met mijn klachten? Mijn antwoord was “Iemand zonder benen kan toch ook meedoen aan de paralympics” Binnen mijn mogelijkheden kan er nog echt heel veel.

 

Maar eigenlijk het mooiste resultaat is dat ik de operatie aan mijn andere knie kan uitstellen, dat ik me energieker en krachtiger voel. Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal, want de coaching tijdens het sporten richtte zich ook vaak op het mentale vlak. Bijvoorbeeld mijn werk, mijn onderneming, wat wilde ik daarmee en hoe ging ik dat bereiken.

 

Ging dit nou allemaal makkelijk, zonder hobbels of tegenslagen? Helemaal niet zelfs! Ik kreeg soms extra klachten en blessures, dipjes, extra uitdagingen op mijn werk. Maar door de constante kritische coaching en begeleiding, kwam ik daar doorheen. Door bijvoorbeeld aangepaste trainingen, extra fysiotherapie of gewoon door concrete acties echt uit te voeren.

 

Toen mij laatst de vraag gesteld werd of ik door wilde blijven trainen bij Enforce, was mijn antwoord; “stoppen is geen optie!”. Ik wil blijvend werken aan een gezond lichaam en geest onder deze begeleiding! Dat is me heel veel waard.

 

“If you can’t fly then run, if you can’t run then walk, if you can’t walk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.”

 

Groetjes,
Karianne

 

 

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.