De Enforce story van Nadia: Ik sport tegenwoordig minimaal 4x per week

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat ik mijn intakegesprek deed met Mitchell, bij Enforce Rotterdam. Ik ben geboren met een licht scheve rug (scoliose) en schommelde al jaren tussen de sportschool, fysio’s, masseurs en andere partijen die dachten mij te kunnen helpen. Ik sportte gemiddeld 2 tot 3 keer per week met lichte gewichten, maar merkte dat zodra ik in gewichten ging opbouwen, ik heel snel mijn rug overbelastte en na weken rust weer opnieuw kon beginnen. Op mijn ‘dieptepunt’ had ik al extreme rugpijn bij het langer dan 30 minuten zitten op een iets te harde stoel en was plat blijven liggen en heel veel rust pakken de enige optie. Mitchell wist de oplossing, zei hij. Sporten bij Enforce! Ik had in het begin mijn twijfels, omdat ik al meerdere personal trainers heb gehad, maar nam toch een personal training pakket af. Gek genoeg begon ik de eerste weken niet met squats en bankdrukken, maar startten we met stabiliteitsoefeningen en stretchoefeningen. Een heel stuk uitdagender dan dat het klinkt, voor iemand die al jaren in de sportschool te vinden was. Waar het klonk als een stap terug, merkte ik dat door de basis goed onder controle te krijgen ik mijn lichaam heel veel beter heb leren kennen en ook makkelijker (en sneller) in gewichten kon opbouwen.

Voor mijn werk mag ik veel reizen en was ik nooit iedere week in de sportschool te vinden, tot corona. De laatste maanden heb ik mij dan ook volledig gericht op het sterker worden van mijn lichaam en keer op keer het verbeteren van persoonlijke records. Waar ik vroeger (lees: 1,5 jaar geleden) de hipthrust beweging niet kon maken, door de kanteling van m’n heup/rug, heb ik vorige week een record gezet met 130kg: 5kg meer dan dan Yusuf zijn PR. Een doel die ik voor het einde van 2020 wilde halen (en het is pas november!). Iedere week blijf ik mij verbazen over de kracht van mijn lichaam, het doorzettingsvermogen wat ik heb en de stappen die ik maak. Niet te vergeten dat, sinds ik bij Enforce train, ik nauwelijks meer last heb gehad van mijn rug. Dankzij de juiste begeleiding, van zowel Mitchell, Rick als (nu) Yusuf, zit ik beter in mijn vel dan ooit tevoren. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: a million times, THANK YOU!

Ik kan het iedereen aanraden om te gaan sporten. Voor jezelf, bij Enforce, thuis, met anderen, in de vorm van groepslessen, cardiotrainingen of krachttraining. Het kan je leven veranderen (in positieve zin). En weet je wat het leuke is? Ik heb ondertussen mijn nieuwe zakenpartner gevonden bij Enforce, heel veel vriendschappen gesloten en een nieuwe safe place gevonden. Enforce is een team. Je zal er nooit alleen voor staan. Ik sport tegenwoordig minimaal 4x per week, waarvan 2x per week onder begeleiding, ga met een vast schema naar de sportschool en leef het liefst op mealpreps. Mijn nieuwste doel? Fitter dan ooit worden! Dus, vooral door blijven gaan. Ook als we straks weer mogen reizen.

Liefs Nadia

Nadia wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Rotterdam XL. 

 

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.