De Enforce story van Steven: Mijn accu was diep ontladen

Nog geen drie maanden geleden kwam ik bij Remy voor een intake. Op dat moment had ik nergens energie voor, zat ik ver boven mijn gewicht op 87 kg, had ik geen lichamelijke conditie, sliep ik slecht, stond ik futloos op en ging moe en weer futloos naar bed. Oftewel geen echte goede combinatie voor een gezond leven.

Ik heb altijd veel gesport, maar door een vervelend ongeluk, operaties en een lange revalidatie ben ik op de een of andere manier niets meer gaan doen. Voor mij was het nu echt nodig om hier iets aan te doen en ben gestart aan een traject van een half jaar met PT bij Remy.

In mijn plan heb ik een aantal doelen met mezelf afgesproken waar ik na 6 maanden wil staan:
• Streefgewicht van 70 kg en het overtollige buikvet moet weg zijn
• Sporten als onderdeel zien van de dagelijkse bezigheden
• Mijn fietsconditie moet weer op peil zijn, zodat ik in september met de MTB moeiteloos in de Oostenrijkse Alpen kan fietsen zonder continue af te moeten stappen.
• Beter kunnen slapen
• In de ochtend zin in de dag te hebben
• Aan het einde van de dag positief terugkijken
• Niet meer piekeren

Als belangrijkste onderdeel heb ik mijn voedingspatroon flink aangepast. En dat bevalt me eigenlijk heel goed. Gezond en bewust eten kan dus inderdaad lekker zijn en hoeft niet meer tijd te kosten. Ik ben om en de kilo’s vliegen er af.

De week is gevuld met een intensief en leuk sportprogramma. Het bevalt me prima en ik kan er de tijd voor vrijmaken. Het is nog wel de uitdaging om hier een balans in te vinden en mezelf ook de rust te geven die nodig is.

Drie keer in de week groepslessen vormen voor mij een prima indeling in de week met daarbij nog een uur PT bij Remy.
Voor het opkrikken van mijn fietsconditie heeft Jeroen Blijlevens een schema opgesteld die ik minimaal 2-3 keer per week vroeg in de ochtend fiets. En wat een verschil. Vroeger fietste ik al een malloot, trapte mezelf letterlijk kapot en dacht dan dat dat bij het sporten hoorde. Nu fiets ik in een hartslagzone waarbij ik mezelf comfortabel voel en afwissel met wat sprints tussendoor. Nu nog wat meer zitvlees kweken en mijn trainingsschema’s aanpassen naar een concreet doel.

Gaandeweg ben ik met het boksen in aanraking gekomen en train met veel enthousiasme twee keer in de week bij Rick de Nooijer. Echt een prachtige afwisseling van techniek en cardio die ik thuis oefen met een bokszak.

En het resultaat na 3 maanden? Ik stond er zelf versteld van. Het gewicht is bijna met 15 kg gereduceerd, het buikvet slinkt ook flink, mijn energielevel is weer op peil dankzij het sporten, ik slaap veel beter, mijn eetlust is constanter, snacken is verleden tijd en ik heb in de ochtend weer zin in de dag. Het is gewoonweg een kettingreactie die alle facetten beetpakt. Zelfs mijn bloeddruk en de hartslag in rust in de nachtelijke uren zijn flink gedaald.

Dit is voor mij de reden dat ik met dit patroon van leven doorga. Er moeten nog wel wat puntjes worden bijgeschaafd, zodat het ook vol te houden is qua sporten. Wat ik met name heb geleerd is om te denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden als het even tegenzit.
Ik weet dat ik het allemaal zelf heb bereikt, maar mede dankzij de steun en toeverlaat van Remy ben ik op het punt waar ik nu ben.

Groetjes Steven

Steven wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Oosterhout & Breda. 

 

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.