De Enforce story van Wiero: 1) conditie verbeteren, 2) blessurevrij trainen, 3) sterker worden.

Eigenlijk mijn hele leven al is sporten belangrijk voor mij. Het is altijd een fijne uitlaatklep geweest om met mezelf bezig te kunnen zijn en aan mezelf te kunnen werken. Door een aantal omstandigheden kwam dit helaas steeds meer op een zijspoor terecht. Trainen werd een “moetje” en als ik er toch even helemaal voor ging dan speelden allerlei blessures op. Toen begin 2021 een tweede lockdown een feit was én mijn moeder door Covid lag te vechten voor haar leven op de Intensive Care, gebeurde eigenlijk wat totaal nieuw voor mij was: Ik had vier maanden achter elkaar helemaal niet meer gesport…!

Het roer moest om! Maar hoe? Ik besloot dat het tijd werd om te gaan investeren in mezelf. Ik wilde weer nieuwe inspiratie krijgen om te gaan trainen. Precies op dat moment kwam ik op de website van Enforce terecht en heb ik daar mijn contactgegevens achtergelaten. Enkele dagen later belde Mitchell mij op om me uit te nodigen voor een gesprek bij hun op de club. In het kader van ‘baad het niet dan schaad het niet’ en met interesse wat Enforce mij te bieden zou hebben, ben ik hierop in gegaan.

Eigenlijk voelde het meteen goed. Ik kreeg direct de vraag: “Wiero, wat zijn jouw doelen?” Na goed nadenken waren dit in de juiste volgorde: 1 conditie verbeteren, 2 blessurevrij trainen, 3 sterker worden. Ik wilde namelijk niet meer hijgend de trap op hoeven te lopen. Ik wilde niet meer gefrustreerd overal pijntjes voelen omdat doel 3 altijd doel 1 was. Maar ik wilde ook niet meer zo uit shape zijn als dat ik in jaren niet meer was geweest.

Waar het bij mij voorheen steeds aan ontbrak was een goed plan van aanpak. Er is een bewegingsassessment afgenomen en daaruit is een passend trainingsschema gekomen. Door te focussen op het goed uitvoeren van de techniek én een uitgebalanceerd schema merkte ik direct verschil. En dan was het overdekt buiten kunnen trainen terwijl alle sportclubs nog dicht waren door de lockdown errug mooi meegenomen.

Wat mij zo aanspreekt aan Enforce is dat ze daar goed door hebben dat het niet alleen gaat om gezond willen zijn, maar ook om je gezond willen voelen. Er is veel aandacht voor persoonlijk contact en een goede sfeer. Dit merk je aan de groepslessen die worden gegeven, het persoonlijke praatje waar tijd voor is, maar ook het persoonlijke plaatje dat kan worden uitgestippeld.

Zelf ben ik behoorlijk fanatiek aan de slag gegaan. Ik heb gemerkt dat het hierbij belangrijk is om goed stil te staan bij wat goed is voor mijn lijf en herstel. Mijn sportschema is gebaseerd op 4x in de week trainen waarvan 3x krachttraining en 1x HIT training. Het voelt echt goed om hierin structuur te hebben. Hierdoor kost het mij eigenlijk helemaal geen moeite meer lekker te gaan trainen.

Ik wil Mitchell maar ook alle andere trainers bedanken voor dit mooie traject! Inmiddels kan ik zeggen dat ik na een aantal maanden alle drie mijn doelen heb behaald. Maar eigenlijk is het veel meer dan dat. Ik heb weer meer leren luisteren naar mezelf én naar mijn lijf en dat geeft alleen maar meer motivatie om lekker door te blijven trainen bij Enforce in Rotterdam!

Groet Wiero

Wiero wordt begeleid door de mastertrainers van Enforce Rotterdam. 

 

Geïnspireerd geraakt door dit verhaal?

Zet dan nu óók de eerste stap naar een gezonder & fitter leven via een vrijblijvend coachgesprek met één van de Enforce master trainers.

 

Het gesprek is 100% gratis en risicoloos, stel dus niet langer uit en kies vandaag nog voor de eerste stap naar de meest krachtige versie van jezelf. Jouw toekomstige zelf zal je er enorm dankbaar voor zijn!

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest en ontdek via 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) of Enforce bij jou past.