Kennis en bewustwording voor Slimme voeding in 4 stappen

We helpen met een slimme omgang met voeding, dit doen we in 4 stappen. Echter, vaak is de eerste stap voldoende om genoeg correcties te doen en doelen te behalen. Soms is er meer nodig en soms wil je jezelf er wellicht wat meer in verdiepen. Onze mastertrainers kunnen je hiermee helpen, maar we doen natuurlijk niet alles op hetzelfde moment.

Stap 1: Bewustwording van je voedingspatronen.

Ben jij jezelf bewust van je huidige voedingspatroon of denk je te weten wat nodig is om het doel te bereiken. Het is belangrijk te weten waar je nu staat en of de structuur en energiebalans op dit moment ervoor zorgen dat jij je doel behaald.

Opdracht: Vul de food app in die je kunt downloaden via de Enforce virtuagym app of schrijf eens op wat je eet. Doe dit wel eerlijk, niet stiekem zaken weglaten of het er wat beter laten uitzien ;).

Vraag je mastertrainer evt. om hulp hoe je dit het beste kunt doen. Doe dit minimaal voor 1 -2 weken.

Stap 2: Kennis over voeding

Er gaan genoeg fabeltjes over voeding rond, voordat je een advies blind volgt is het ook goed dat je zelf weet waarom voeding belangrijk is en welke wereld hierachter zit. Hiermee maakt je jezelf krachtiger in het maken van keuzes samen met je trainer.

We organiseren hiervoor elke maand een voedingswebinar om kennis op te doen. Vindt je het waardevol om hier eens bij te zijn laat het ons dan weten.

Stap 3: Invulling van je voedingsplan

Mocht het nog nodig zijn, kun je samen met je mastertrainer eens kijken hoe je nu anders en gevarieerd kunt eten. Wat moet je eten, wanneer en hoeveel? Er zijn diverse manieren om hier invulling aan te geven, Bespreek dit met je mastertrainer. Maar ook hier geldt: pas ook toe wat je eigenlijk al wel weet.

Stap 4: Optimaliseren van je voeding

Om bepaalde resultaten te behalen of prestaties te volbrengen is het goed om je voeding te optimaliseren. Evt kun je basisvoeding aanvullen met supplementen. Wij werken samen met NEW CARE en de trainers kunnen met jou bekijken of er aanvullingen nodig zijn om je resultaten te behalen. Heel veel mensen beginnen met supplementen zonder dat ze de basis van hun voeding op orde hebben. Kijk of het wel echt nodig en waardevol is om aan te vullen.

Je zult zelf moeten kijken welke stap waardevol is, maar start vanuit stap 1 is ons advies. Zorg dat je de juiste kennis opdoet, maar pas vooral ook eens toe wat je eigenlijk al heel lang weet.

Succes!
Team Enforce