Kip en paksoi in romige mosterdsaus met bloemkoolrijst (336 kcal)

Ingrediënten:

– 1 ui
– 1 krop Shanghai paksoi
– 100 gram kipfilet
– 1 eetlepel (olijf)olie
– 50 ml kokosmelk
– 1 theelepel mosterd
– 100 gram bloemkoolrijst

Bereiding:

Snipper de ui. Snijd een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart. Snijd de kipfilet in blokjes.

Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe samen met 25 ml water en de mosterd. Doe het witte gedeelte van de paksoi erbij en roer alles door elkaar. Laat op middelhoog vuur doorkoken tot de saus een beetje inkookt. Roer dan het groen van de paksoi er doorheen en verwarm een minuut mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Breng een pan met water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.

Serveer de kip in romige saus met de bloemkoolrijst.

– Kcal: 336
– Eiwit: 28g
– Koolhydraten: 10g
– Vet: 20g
– Voedingsvezel: 6g

Dit recept is mogelijk gemaakt door FitChef  
 

Écht veranderen? Combineer gezond eten dan met slim sporten!

Gezonde voeding is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Maar alléén gezonde voeding is helaas niet genoeg om jouw droomlichaam te bereiken. Combineer gezonde voeding daarom met met effectieve trainingen die op jouw niveau zijn afgestemd. Benieuwd hoe wij je daar mee kunnen helpen? Plan dan vrijblijvend een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers.

 

Twijfel je nog? Doe dan eerst de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!