Monday Master Blog: kijk eens brutaal eerlijk naar jezelf, is dit werkbaar?

Wat trek ik aan? Ga ik met de auto of fiets naar mijn werk? Sta ik überhaupt op of meld ik me ziek? Maar ook keuzes die op de lange termijn belangrijk kunnen zijn zoals: ga ik een eigen bedrijf starten of blijf ik veilig in loondienst? Ga ik sporten en gezond eten of accepteer ik nu dat ik ontevreden ben met hoe ik leef en eruit zie. Dagelijks zijn er een oneindig aantal keuzes die gemaakt moeten worden.

Bij veel van deze keuzes laten we ons beïnvloeden door wat onze omgeving ervan vind. Maar wat vind je aan het einde van de rit echt belangrijk? Velen zullen je voor gek verklaren als je zegt dat je 4x per week gaat sporten, 10kg gaat afvallen en de marathon wil lopen. Luister je daar dan naar? Of maak je de keuze het wel te doen en wordt je succesvol op dit gebied?

We vergeten vaak wat we echt willen omdat we te veel bezig zijn met de buitenwereld. Maken wel voortdurend keuzes, maar die keuzes zijn nooit voor de volle 100% gemaakt. We laten ons leven door omstandigheden, staan er nooit voor de volle 100% achter. Dit om te zorgen dat er altijd 1% mogelijkheid is om eronder uit te kunnen komen. Maar kijk eens brutaal eerlijk naar jezelf, is dit werkbaar? Creëer je hierdoor focus en wordt je een echte goalkiller? Ik denk van niet namelijk. Het is heel makkelijk om dan te zeggen: ‘dit is niks voor mij’, ‘ik ben nu eenmaal geen ondernemer’ of ‘het zal mij nooit lukken’.

Waar je je van bewust moet zijn is het volgende. Dat stemmetje in je hoofd die dit in je oor fluistert, is niet de realiteit. Dat stemmetje houd je in de comfort-stand en weerhoud je van echte groei en het leven van je volledige potentie. De realiteit is dat het mogelijk is, hoe aannemelijk het excuus ook klinkt.

Hoe je bewuster een krachtige keuze maakt?

1. Stel duidelijke doelen (wat en wanneer)

2. Waarom is dit belangrijk voor je?

3. Ben ik bereid het werk te doen?

Wanneer dat duidelijk is hoef je jezelf bij twijfel maar 1 vraag te stellen:

Draagt de keuze bij aan het gewenste resultaat? Ja? Doen! Nee? Niet doen!

Het is niet moeilijk, het is heel simpel zelfs.

Ondersteuning nodig of nieuwsgierig hoe ik dit bij mezelf en mijn deelnemers toepas? Vraag een vrijblijvend coachgesprek aan!

Rick Berkhout
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
rick@enforce.nl

 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!   Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!