Monday Master Blog: Aanpassen en doorgaan

Heb jij afgelopen jaar jouw commitments behaald op de manier zoals je deze had gesteld?
Of heb je hier wellicht een andere weg voor moeten bewandelen?

Bij Enforce hebben we het geregeld over de meest effectieve manier om van punt A, jouw beginsituatie, naar punt B te gaan, jouw eindsituatie. Nu wordt er vaak gedacht, en dit was ook door mezelf in het begin de beleving, dat deze lijn recht is. Zoals iedereen waarschijnlijk al heeft gemerkt is dit zeker niet altijd het geval. Er veranderen namelijk nog wel eens dingen.

Wellicht ben je onverwacht je baan kwijtgeraakt, waar je al jaren met plezier werkte.
Misschien is er een grote schade in huis geweest, welke toch echt gerepareerd moet worden. En heb je hierdoor spijt van andere aankopen die je wellicht hebt gedaan. Of een familielid of vriend die ineens ziek is geworden. En ga zo maar door.

Allemaal zaken waar je aan het begin bij het stellen van jouw commitment niet over na hebt gedacht. En maar goed ook.

Deze situaties kun je dan ook alleen maar oplossen door op dat moment aan te passen, de juiste keuzes te maken en weer door te gaan. Is dit altijd makkelijk? Nee zeker niet, maar dat zijn de meeste dingen niet die je voor het eerst doet.

Hoe scherper en uitdagender jouw commitments en doelen zijn, hoe vaker je dit soort situaties mee zal maken. En hoe beter je hier dan ook in zal worden.

Ik daag je uit om na het lezen van deze blog, eens terug te kijken naar afgelopen maand. Schrijf hier 3 dingen uit op die je wellicht sneller had kunnen oplossen en waar je toch te lang in bent blijven hangen.
De 2e stap die je dan zet is om de juiste actie te omschrijven welke nodig was om sneller tot het gewenste resultaat te komen.

En? Lukt dit? Waarschijnlijk kun je nu prima de oplossingen omschrijven. Nu komt de echte uitdaging. Doe hetzelfde bij alle punten die je komende tijd zult tegen komen en behandel dit op dezelfde manier. De stapjes nog even op een rij:

1. Constateren wat er lastig en/of anders is
2. De juiste aanpassing bepalen
3. En onderneem de bijpassende actie

Hopelijk ben je hiermee geholpen. Niet te lang nadenken, want meestal weet je echt wel de oplossing. En zo niet? Bespreek dit gerust met ons. Onze mastertrainers helpen je hier graag bij!

Marvin Casteelen
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
marvin@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!