Monday Master Blog: Be a winner of your own life

We leven in een wereld waarin we als mensen allemaal ons leven leiden volgens bepaalde patronen.

De meest bekende manier om deze uiteen te zetten is door ze onder te verdelen in drie soorten patronen:

1) Cirkelpatroon: Een patroon dat iemand continu blijft herhalen zonder het te doorbreken.

2) Zigzag/Jojo-patroon: Er worden pogingen gedaan om het patroon te doorbreken, maar er is steeds een terugval.

3) Rechte lijn-patroon: Er worden een A en B bepaald, het patroon wordt doorbroken en een beter of gunstiger patroon wordt toegepast.

Over het algemeen zie ik een combinatie van deze patronen bij mensen terugkomen. Als ik kijk naar ondernemers, zie ik dat het vaak een combinatie is van 2 en 3. Ze hebben een beginpunt en ze hebben een doel. En ze werken daar naartoe op verschillende punten in hun leven: zakelijk, privé, fysiek en binnen relaties.

In het leven zie je twee soorten mensen: winnaars en verliezers. En dan heb ik het niet over het resultaat of de uitkomst, maar over de mindset, de denkwijze, de instelling. Er zijn mensen die altijd willen winnen, winnen met hun team, de beste willen zijn in alles. En dat is niet om op te kunnen scheppen of te kunnen uitsloven. Deze mensen hebben een interne drang om altijd alles ergens uit te halen. De andere mensen nemen snel genoegen met alleen meedoen of kijken überhaupt mee vanaf de zijlijn. Er is geen goed of fout in dit verhaal, maar wel een verschil in resultaat.

Maar een mens is een mens. Iedereen heeft te maken met een interne wereld. Iedereen heeft wel eens mindere dagen, weken of periodes. In deze periodes is er een gebrek aan motivatie, een gebrek aan discipline en vooral een gebrek aan actie. Sommige mensen denken dat winnaars die momenten niet hebben. Ze denken dat de mensen op tv, de topsporters, de acteurs, de supersterren die dagen niet hebben, maar niets is minder waar. Het enige verschil is de snelheid van handelen.

En ik zal uitleggen wat dat betekent. Ook al hebben deze mensen deze periodes, ze zijn experts geworden in het observeren van zichzelf en het direct handelen in deze situatie. Ze grijpen dus snel in. Dit zorgt ervoor dat ze weer sneller op de stijgende lijn zitten qua resultaat. Dit zorgt ervoor dat ze vaker op de stijgende lijn zitten dan op de dalende lijn. Zo komen ze verder en ook sneller bij het resultaat dat ze echt willen.

Wil jij als mens meer uit je leven halen en vaker op je eigen stijgende lijn zitten? Begin dan eens met het brutaal eerlijk observeren van jezelf als je in een dip zit en zorg dat de snelheid van actie nemen en verandering vele malen sneller is.

BE A WINNER OF YOUR OWN LIFE!

Joren Wielart
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
joren@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachinggesprek in met mij of één van de andere mastertrainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!