Monday Master Blog: Ben ik wel goed genoeg?

Daar sta je dan aan het hoofd van je bedrijf, als vader/moeder of als coach van het voetbalteam van je kinderen. Je hebt helemaal niet het gevoel dat je op de juiste plek bent omdat je niet echt voelt dat je competent genoeg bent. De volgende gedachten gaan door je heen:

· Ben ik wel goed genoeg;

· Anderen kunnen dit toch veel beter;

· Hoezo kiezen zij mij voor deze rol;

· Ik heb toch niet genoeg kennis;

· Wat nou als ik een fout maak.

In de wereld waar alles online wordt gedeeld, waar informatie je om de oren vliegt en continue succesverhalen de normaalste zaak van de dag zijn, zorgen voor veel onzekerheid. Misschien moet ik nog wel een opleiding of cursus volgen, of een retraite, of een mentorship, ga zo maar door, want wellicht ben ik dan wel goed genoeg en de juiste persoon op deze functie.

Herken jij jezelf hierin? Dan is het heel belangrijk om te vertragen. Het gaat niet om wat anderen allemaal hebben gedaan, welke opleidingen zij hebben afgerond of welke connecties en klanten zij hebben. Het gaat om jou! Jij moet de focus weer op jou zetten. Leg de focus op je eigen trackrecord, de dingen die jij hebt gepresteerd en het allerbelangrijkste, de dingen die jij binnenkort gaat presteren!

Wees de baas over je eigen gedachten en de positie die je voor jezelf hebt gecreëerd. Je hebt niet voor niets een eigen bedrijf of die promotie gekregen. Vertraag en groei. Of blijf een gevangene van jouw onzekerheden, eigen keus.

Raoul van Ooij
Enforce Franchisenemer & Mastertrainer
raoul@enforce.nl
 

Plan een gratis coachgesprek of doe de online lidmaatschapstest

Klinkt dit goed en ben jij ook klaar voor een fitter & gezonder leven? Plan dan nu een gratis coachingsgesprek in met mij of één van de andere master trainers! 100% risicoloos, de eerste stap was nog nooit zo gemakkelijk!

 

Twijfel je nog? Doe dan de vrijblijvende online lidmaatschapstest: 6 korte vragen (slechts 1 min. invultijd) om te ontdekken of Enforce bij jou past!